Hlavní obsah

Šéf České televize dostane odměnu 2,3 miliónu korun

Aktualizováno

Generální ředitel ČT Petr Dvořák dostane za loňský rok bonus v plné výši, tedy 2,3 miliónu korun. Stejná výše odměny mu byla přiznána loni. Dvořákův základní plat činí 230 tisíc korun měsíčně, což je o pět tisíc Kč víc, než bral jeho předchůdce Jiří Janeček. Vyšší je také Dvořákova pohyblivá složka mzdy (zmíněný bonus).

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel České televize Petr Dvořák

Článek

Na základě splněných kritérií o vyplacení Dvořákova bonusu rozhodli ve středu radní ČT.

Ocenili vyrovnané hospodaření, dodržování ukazatelů a vysoký podíl vlastní televizní výroby. Rozhodování ale nebylo jednomyslné. Dva nováčci – Daniel Váňa a Jaroslav Maxmilián Kašparů – se z důvodu krátkého členství v radě zdrželi hlasování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Radní Michael Hauser navrhoval dát šéfovi ČT bonus jen v 90procentní výši, protože podle něj má ČT nedostatky zejména ve zpravodajství. Podle Hausera není ideální komunikace s Radou ČT a veřejností. Ostatní členové rady však jeho návrh nepodpořili.

Dvořák po schválení odměny uvedl, že ji chápe jako souhlas se změnami, které Česká televize podstupuje. „A že jí dává podporu i ve chvíli, kdy prochází tak těžkým obdobím, jako procházela třeba v první polovině tohoto roku," řekl.

Česká televize loni hospodařila s vyrovnaným rozpočtem 6,932 miliardy korun a dodržela plánované cíle mzdových, výrobních i režijních nákladů. Díky menším skutečným nákladům a vyšším výnosům byl fond televizních poplatků v porovnání s rozpočtem čerpán v objemu o 31,5 miliónu nižším. Účetní závěrku členové rady schválili jednomyslně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám