Hlavní obsah

Jan Tříska havaroval v Los Angeles

Právo, (rh)

Herec Jan Tříska měl v neděli 15. března v Los Angeles autonehodu, jejíž důsledky mu znemožní spolupráci s Divadlem Na Jezerce. Podle zprávy jeho ošetřujícího lékaře si léčení zranění a následná rehabilitace vyžádá klid v rozsahu týdnů až měsíců.

Foto: archiv Divadla Na Jezerce

Jana Třísku a Jana Hrušínského pojí dlouholeté pracovní i osobní kontakty.

Článek

Jan Tříska poslal řediteli a majiteli Divadla Na Jezerce Janu Hrušínskému e-mail, v němž píše: „Honzíku, víš, že jsem do Shylocka investoval týdny a týdny učení, přemýšlení a šprtání. Strašně mne to trápí. Chce se mi brečet, ale co mohu říct? Měl jsem bouračku. Naposledy jsem boural pod Barrandovem týden před premiérou Měsíce na vsi v roce 1965. Od té doby je tohle moje první bouračka.“

Osmasedmdesátiletý Jan Tříska měl v Divadle Na Jezerce, kde hraje již v několika představeních, vytvořit titulní roli ve hře kanadského dramatika Marca Leiren-Younga Shylock na téma současného antisemitismu, premiéra byla naplánována na 14. května.

„Hru Shylock budeme realizovat v náhradním termínu ještě v tomto roce. Jsme z toho zaskočeni, nejen proto, že na přípravách intenzivně delší dobu pracujeme, zajištěno bylo dvacet šest představení na Jezerce a na zájezdech po celé České republice do konce června, ale hlavní pro nás je, že Jan Tříska nebyl zraněn s trvalými následky, a přejeme mu co nejkratší dobu rekonvalescence a brzké zotavení,“ píše se v zprávě Divadla Na Jezerce tisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám