Hlavní obsah

Rock for Churchill nabídne Asian Dub Foundation a Babylon Circus

Na letošním 16. ročníku festivalu Rock for Churchill v severočeském Vroutku přivítají britské Asian Dub Foundation v původní sestavě a francouzskou reggae kapelu Babylon Circus. Tato dvojice doplňuje již dříve zveřejněné skupiny Royal Republic, Horkýže Slíže, Tata Bojs, N.O.H.A. a další. Akce se tradičně uskuteční 28. a 29. srpna v přírodním areálu Myslivna, informoval Jaromír Telenský.

Článek

Asian Dub Foundation se do Vroutku vrací po šesti letech. „Jejich parádní show z roku 2009 patří jasně mezi nejlepší tři koncerty historie Rock for Churchill. Když jsme se dozvěděli, že jim vychází nová deska a že jedou v létě turné se zakládajícími členy na palubě, nemohli jsme odolat,” uvedl hlavní organizátor festivalu Kamil Šír.

Nové album Asian Dub Foundation More Signal More Noise vyjde celosvětově 4. května. Na novince slibuje kapela návrat k militantnímu dubovému zvuku okořeněném současnými hudebními vlivy. Asian Dub Foundation vystoupí v znovuobnovené sestavě s původními členy DR Das (basa), Rocky Singh (bicí), Ghetto Priest (zpěv) a novým členem Fluteboxer Lee (flétna a beatbox).

Skupina francouzských světoběžníků Babylon Circus má za sebou už více jak 1500 vystoupení ve 30 zemích světa. Kapelu založili v Lyonu v roce 1995 zpěvák a kytarista David Baruchel a bubeník Manuel Nectoux, který se v roce 2004 přemístil od bicích za mikrofon. Babylon Circus mají za sebou čtyři dlouhohrající alba, přičemž to poslední Never Stop vyšlo v roce 2013.

Loňský ročník Rock for Churchill, který nabídl žánrově rozmanité zástupce tuzemské i zahraniční hudební scény, sledoval vyprodaný areál, kam se vměstnalo 6000 lidí. Festival konaný v místech na půli cesty z Prahy do Karlových Varů z původní regionální přehlídky vyrostl v mezinárodní akci. Minulé ročníky představily mimo jiné Stereo MC's, Asian Dub Foundation, Transglobal Underground, Horace Andyho, NZ Shapeshifter, Tito & Tarantula a takřka kompletní tuzemskou scénu. Více informací je na www.rfch.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám