Hlavní obsah

Songfest přivítá umělce z celého světa

Právo, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctý ročník multikulturního hudebního festivalu Songfest proběhne od 12. do 28. února. Oslavovat se bude nastávající čínský rok Ovce. Festival odstartují v pražském Paláci Akropolis kapela Annuluku či jazzové Trio PUO v čele s čínskou zpěvačkou Feng-yün Song.

Foto: ČTK

Čínská zpěvačka Feng-yün Song

Článek

Mezi dalšími hosty večera budou dětský sbor Carmina Clara či hudebníci z Indonésie. Na jevišti se v roli moderátora objeví spolu s Feng-yün Song také herec Jaroslav Dušek.

Songfest proběhne v devíti městech v Čechách i na Moravě, a to vždy od čtvrtka do soboty. Den po zahájení se festival z Prahy přesune do Plzně a následně do Hradce Králové. Ve čtvrtek 19. února poputuje do Olomouce, další den do Brna a moravské turné uzavře sobotní program ve Znojmě. Poslední víkend, od 26. února, bude patřit jižním Čechám - Písku, Českým Budějovicím a Českému Krumlovu. V jižních Čechách se nově v roli moderátora představí písničkář a spisovatel Jan Burian.

„Každý ročník festivalu je něčím originální, tentokrát bych vyzdvihla žánrovou pestrost koncertů a prolínání kulturních vlivů,“ říká Feng-yün Song.

V rámci jednoho večera tak budou diváci moci zhlédnout například tanečníky z Indonésie nebo si poslechnout příběhy ze Sibiře za doprovodu hudebního nástroje didgeridoo.

Reklama

Výběr článků

Načítám