Hlavní obsah

Led Zeppelin vydají v únoru reedici šestého alba

Právo, Jaroslv Špulák

Skupina Led Zeppelin bude i letos pokračovat ve vydávání reedic svých řadových alb. Již 24. února vyjde její šesté album Physical Graffiti. Stane se tak na den přesně čtyřicet let po jeho světové premiéře.

Foto: ČTK

Robert Plant a Jimmy Page na konci devadesátých let

Článek

Na desce jsou mimo jiné slavné skladby Kashmir nebo The Rover. O jejich zvukovou úpravu, stejně jako v případě všech pěti předešlých vydaných desek, se postaral kytarista skupiny Jimmy Page. K vydání později hodlá podobným způsobem připravit i další tři alba, která kapela během své kariéry vydala.

Page navíc na každou desku zařazuje bonusy, což učinil i v případě Physical Graffiti. Posluchači si proto budou moci poslechnout dosud nevydané první mixy písniček In My Time Of Dying a Houses Of The Holy, původní verzi skladby Trampled Under Foot pod názvem Brandy & Coke a jako perličku i orchestrální remix písničky Kashmir.

V loňském roce se spekulovalo o tom, jestli se skupina Led Zeppelin přece jenom nevrátí na pódia. V říjnu ale tuto možnost vyloučil sám Page, když řekl: „Nemyslím si, že by nyní taková možnost existovala. Víc nemohu prozradit, protože nemohu prezentovat názory jiných lidí. Můžu jen říct, že reaktivace nebude.“

Následně oznámil, že zanedlouho představí vlastní skupinu. Prezentovat s ní při koncertech bude všechen svůj materiál, tím pádem i skladby Led Zeppelin. „Ještě jsem ji nezaložil, ale udělám to v roce 2015,“ upřesnil Page.

Zpěvák Robert Plant, na jehož neochotě do kapely se vrátit předtím všechna jednání o možném comebacku troskotala, současně v té době prohlásil, že raději zůstane na sólové dráze, než by působil v Led Zeppelin.

Baskytarista John Paul Jones založil před časem skupinu Minibus Pimps, ve které s ním účinkuje norský ambientní umělec Deathprod. Výsledkem jejich spolupráce je loňské debutové album Sloud To Ground. Muzika na něm je veskrze alternativní v ambientních rovinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám