Hlavní obsah

Lenny Kravitz ruší pražský koncert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký multiinstrumentalista Lenny Kravitz kvůli nemoci ruší čtvrteční pražský koncert. Odkládá i středeční vystoupení ve Vídni. Nový termín není znám.

Foto: Live Nation

Lenny Kravitz

Článek

Slavný americký funk-rockový hudebník a zpěvák Lenny Kravitz měl vystoupit ve čtvrtek 13. listopadu v pražské O2 areně. Kromě prověřených hitů měl představit i nové album Strut, které vyšlo 23. září.

V České republice Kravitz naposledy vystoupil v listopadu 2011 také v O2 areně. Téměř dvouhodinovou show podle pořadatelů sledovalo přibližně 8000 návštěvníků. Poprvé byl v Praze v roce 1996 v hale na Výstavišti, podruhé hrál a zpíval o osm let později pod širým nebem v bývalém továrním areálu ve Vysočanech. V roce 2008 koncertoval v O2 areně a o rok později v Brně.

Skvělý multiinstrumentalista a občasný herec se stal symbolem energií nadupané muziky s retro náladou. Jde o mix funky, soulu a rocku silně inspirovaný americkými umělci z 60. a 70. let jako Sly and the Family Stone, James Brown, Led Zeppellin či Marvin Gaye. Posledního jmenovaného měl Kravitz dokonce ztvárnit ve filmu, ale nakonec v roce 2013 ohlásil, že z projektu vycouval.

Majitel čtyř Grammy debutoval albem Let Love Rule (1989), následovala Mama Said (1991) a za takřka dokonalou desku je považována Are You Gonna Go My Way (1993).

Podobný styl rozpracovával i na albech Circus (1995), 5 (1998), Lenny (2001), Baptism (2004), It Is Time for a Love Revolution (2008) a Black and White America (2011).

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám