Hlavní obsah

Motorka za 27 miliónů z filmu Bezstarostná jízda může být falešná

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocykl, který měl hrát v kultovním filmu Bezstarostná jízda, prodali v aukci v Kalifonii za 1,35 miliónu dolarů (cca 27 miliónů korun). Jeho autenticita byla ale zpochybněna.

Foto: Profimedia.cz

Kultovní stroj, nebo předražený krám?

Článek

Aukční dům uvedl, že boj o motorku byl tvrdý a vítěze odmítl jmenovat. Stroj měl být nabourán ve scéně z filmu Bezstarostná jízda a herec Dan Haggerty si pak pěkný starý Harley-Davidson opravil.

Bohužel jistý Gordon Granger z Texasu prohlásil, že pravou motorku z filmu koupil on a má na to certifikát od Haggertyho. Herec, který měl ve filmu jen malou roličku, pak přiznal v listu Los Angeles Times, že prodal dva motocykly a certifikáty. Pravá motorka je podle něj ta právě vydražená, kterou vlastnil až do neděle realitní obchodník Michael Eisenberg.

Motorka má být podepsána hercem Peterem Fondou, jenže ani on si není jistý, že právě tuto podepisoval. ”Něco tady pěkně smrdí,“ rozzlobil se 74letý herec. „Nemůžu říct, která je pravá. Vím, že existují dvě motorky, obě certifikované Haggertym, a to není správné.“

Je možné, že vítěz dražby si koupil za 27 miliónů korun jen obyčejnou starou motorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám