Hlavní obsah

Bolek Polívka se s Alenou Mihulovou objeví ve filmu Domácí péče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Napajedla na Zlínsku se na více než měsíc proměnilo v kulisy nového filmu režiséra Slávka Horáka Domácí péče. Ústřední dvojici manželů v něm ztvárňují Bolek Polívka a Alena Mihulová, v dalších rolích se objeví například Tatiana Vilhelmová a Zuzana Kronerová. Film vzniká v produkční společnosti Tvorba films, koproducentem je Česká televize. Do kin přijde příští rok.

Foto: Jiří P. Kříž, Právo

Bolek Polívka

Článek

Domácí péče se zábavnou formou zaobírá nejdůležitějšími životními otázkami, vypráví o konečnosti lidské existence a o tom, jak si s ní poradit, řekla mluvčí filmového štábu Gábina Vágner.

Horák jako scenárista, režisér i producent snímku vycházel z vlastních zkušeností. „Chtěl bych vytvořit silný příběh se spoustou dojemných a vtipných momentů, film, ze kterého budou diváci odcházet rozhodnuti žít lépe, plněji a vnímavěji,” řekl filmař, který se dvě desítky let zabýval natáčením reklam. Jeho matka prý dělala spoustu let práci pečovatelky, a i když to není její životní příběh, poskytla mu hodně inspirujících historek a postřehů.

Horák svým scénářem zabodoval v soutěži scenáristů filmové nadace České televize, RWE a společnosti Barrandov Studio, jejíž výsledky byly letos vyhlášeny na karlovarském festivalu. Pro natáčení zvolil své rodiště, na plátně se objeví i dům jeho rodiny.

Bolek s dobrým srdcem a tvrdou slupkou

„Hlavní roli ženy, která se poněkud pozdě, ale přece jen vydala na cestu sebepoznání, hraje Alena Mihulová. Jejího manžela s dobrým srdcem, ale tvrdou slupkou, ztvárnil Bolek Polívka, a její průvodkyni světem alternativního myšlení pak Tatiana Vilhelmová,” uvedl Horák.

Mihulová v roce 1983 před kamerou debutovala v tragikomedii Sestřičky. Při natáčení poznala také svého životního partnera, režiséra Karla Kachyňu. Roli Vlasty v natáčeném filmu považuje za jinou. „Znám spoustu takových maminek, babiček či tetiček, které jsou tak obětavé a vydají tolik energie ze sebe, že už nemají žádnou pro sebe,” dodala.

Za kameru se postavil Jan Šťastný, střihu se ujme Vladimír Barák, hudební složku obstarají Jan P. Muchow a Michal Novinski. Kromě Napajedel se bude filmovat například v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně či v okolních obcích Žídková a Jalubí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám