Hlavní obsah

Ariana Grande by měla najít vlastní tvář

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není nic neobvyklého, že nějaká současná popová hvězda byla v minulosti výraznou tváří televizního seriálu či programu. Potkalo to Justina Timberlakea, Christinu Aguileru, Miley Cyrusovou, a potkat to může i další Američanku Arianu Grande.

Foto: Universal Music, ČTK

Ariana Grande vydala již dvě alba.

Článek

Je jí jednadvacet. V letech 2010 až 2013 vytvořila hlavní roli v seriálu Victorious a vedlejší v seriálu Sam & Cat (2013-2014). Má na kontě i několik filmových rolí, hudbě se ale začala více věnovat až loni, kdy vyšlo její debutové album Yours Truly.

Bylo přijato vlídně, recenze nebyly špatné, a tak se Ariana Grande rozhodla pokračovat na hudební scéně dál. Její aktuální kolekce se jmenuje My Everything a dlužno podotknout, že písničky i výraz na ní jsou vyspělejší, než to bylo v případě prvotiny.

Foto: Universal Music

Obal nového alba Ariany Grande.

Je patrné, že zpěvačka je ovlivněna popovými divami osmdesátých a devadesátých let, konkrétně Whitney Houstonovou nebo Mariah Careyovou. I ona spojuje ve své tvorbě prvky popu a r’n’b, i ona se snaží především cele opřít o svůj nadějný hlas.

Její ambicí není jen nazpívat obyčejné rádiové písničky. V určitých pasážích putuje se svým hlasem do úctyhodných výšek a odtud vyzpívává rozmáchlé stadiónové melodie s poněkud patetickou, nicméně pro pop vcelku obvyklou náladou. Například závěrečná balada My Everything je v tomto ohledu vrcholem desky.

Pokud budeme přistupovat k písničkám Ariany Grande bez předsudků, lze konstatovat, že její album je milým překvapením. Pravda, není na něm hit za hitem, o potenciálu prosadit se v mainstreamu lze u dobré poloviny písní dlouze diskutovat a ani texty nevykazují básnickou hloubku, spíše jsou pro současný mladý americký pop obvyklé.

Ariana Grande má ale slušnou hlasovou výbavu. Když se jí podaří najít pokud možno alespoň trochu originální výraz, z něhož by nebylo tolik cítit vzory, šanci dát o sobě vědět na delší čas rozhodně má.

Reklama

Výběr článků

Načítám