Hlavní obsah

Pražská Šárka opět operní

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalé přírodní divadlo v pražské Šárce se v sobotu opět rozezní operou. V produkci Originálního hudebního divadla Praha a pod hlavičkou Městské části Prahy 6 uvidí návštěvníci zdarma operu Antonína Dvořáka Čert a Káča.

Foto: ČTK

V přírodním divadle v Šárce se už hrála Prodaná nevěsta i Hubička, letos to bude Čert a Káča.

Článek

Představení začne ve 14 hodin a připravily je režijně opět Jana Divišová a Renée Nachtigallová, které před deseti lety tradici operních představení v Šárce obnovily.

Čerta a Káču uvádí poprvé, ale jako vždy s orchestrem, sborem a sólisty Národního divadla. Připojí se i Pražský komorní balet, i když tancování v přírodních podmínkách není zrovna ideální. Dirigovat bude Jan Chalupecký, zpívat budou mj. Martin Šrejma, Kateřina Jalovcová, Luděk Vele a Pavel Horáček.

„Slibujeme divákům dostatek čertů a jiných pekelníků, takže se nebudou nudit,“ říkají obě režisérky a usmívají se. „Jsme zvědavé, zdali padne návštěvnický rekord z loňska, kdy Prodanou nevěstu vidělo kolem 17 tisíc lidí,“ dodávají. A slibují pěkné počasí, neboť za 10 let od roku 2005 nikdy během opery nezapršelo.

Příchod bude jako každý rok od stanic tramvaje Divoká Šárka a Veleslavín a cesty budou značené, automobilisté mohou nechat vozy na parkovišti koupaliště Džbán. Divákům se doporučuje přijít dříve a vzít si sebou deky a pláštěnky.

Starším a špatně pohyblivým občanům budou sloužit označené vozy od tenisových kurtů Aritmy. Návštěvníci si mohou zakoupit i knihu o historii přírodního divadla Šárka v letech 1913 až 2013 a zhlédnout výstavu fotografií Mezi stromy.

Reklama

Výběr článků

Načítám