Hlavní obsah

Horečka sobotní noci vystřídá v Kalichu Pomádu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divácky velmi úspěšnou Pomádu vystřídá v pražském Divadle Kalich neméně slavná Horečka sobotní noci. Premiéra se uskuteční 30. září opět v režii Jána Ďurovčíka.

Foto: Richard Kocourek

Jan Kříž se objeví po Dannym v Pomádě na scéně opět jako Tony v Horečce sobotní noci.

Článek

Obě inscenace spojuje retro styl, úspěšná filmová podoba s Johnem Travoltou i herec Jan Kříž, který si po Dannym v Pomádě zahraje i Tonyho v Horečce sobotní noci.

„Horečku lidé hodně často srovnávají s Pomádou, což lze pochopit, takže jsem chtěl tyto tituly od sebe co nejvíce odlišit. Pomáda měla premiéru přede dvěma lety a samozřejmě nechceme divákovi nabídnout pouhou kopii. Nahrává nám do karet, že zatímco Pomáda je 'růžová' lehká komedie, Horečka sobotní noci má v sobě určité sociální aspekty, nepřináší pouze bezproblémovou zábavu,“ řekl na středečním setkání s novináři režisér Ďurovčík.

Podle tvůrců je Horečka sobotní noci nejtanečnějším muzikálem, jaký kdy v Divadle Kalich nastudovali. „Pokud už mají mít ty inscenace nějaké přívlastky, pak Robin Hood byl historická freska, nejtěžší a nejkomplexnější je Osmý světadíl, nejstylovější byla Pomáda a nejtanečnější je bezpochyby Horečka sobotní noci,“ tvrdí Ďurovčík.

Foto: Richard Kocourek

Horečka sobotní noci bude nejtanečnějším muzikálem dosavadní tvorby Divadla Kalich.

Jana Kříže, představitele hlavní role Tonyho Manera, jehož všední život prodavače nabírá úplně jiný spád každou sobotu večer, kdy se stává králem tanečního parketu v disko klubu 2001 Odyssey, bude v inscenaci alternovat Přemysl Pálek, jako Stefanie se představí Markéta Procházková a Alžběta Bartošová, roli Anette zahrají Michaela Doubravová a Marie Blahynková a Bobbyho ztvární Roman Tomeš a Jan Tenkrát.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Muzikál vypráví příběh známý z filmového plátna, na jevišti však zazní více hudby Bee Gees než ve filmu. Propracovanější je prý i české libreto, jehož autorem je Adam Novák. Tým Horečky sobotní noci tvoří i autor pěveckého nastudování Lubo Dolný a výtvarníci Zuzana Straková s Martinem Černým, kteří již spolupracovali na muzikálech Osmý světadíl a Pomáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám