Hlavní obsah

Zemřela Spockova nevěsta ze Star Treku Arlene Martelová

Novinky, Stanislav Dvořák

Herečka Arlene Martelová, která si zahrála v desítkách amerických seriálů včetně Star Treku, zemřela v úterý ve věku 78 let.

Foto: Profimedia.cz

Leonard Nimoy a Arlene Martelová ve Star Treku

Článek

Martelová zemřela v úterý na komplikace spojené s infarktem v nemocnici St. John’s Health Center v Santa Monice, uvedl server The Hollywood Reporter.

Herečka byla populární hlavně v šedesátých letech, kdy se objevila mimo jiné ve Star Treku jako dívka jménem T’Pring. V epizodě Amok Time se kvůli ní Spock měl vrátit na rodnou planetu, protože mu byla zaslíbena už jako dítě. Souboj mezi Spockem a kapitánem Kirkem měl rozhodnout, zda si ho skutečně vezme.

Po letech Martelová vzpomínala na Star Trek s láskou: „Neměla jsem tušení, že to bude pokračovat dodnes. Fanoušci si kupují moje fotky na sjezdech, kde se jim podepisuju. Netušila jsem, že T’Pring v lidech zanechá takovou stopu.”

Foto: Profimedia.cz

Arlene Martelová (z filmu Angels from Hell)

Rodačka z Bronxu se objevovala také v seriálech Zóna soumraku, Mladí a neklidní, Death Valley Days, The Detectives, Route 66, The Untouchables, Cheyenne, My Favorite Martian, The Monkees, Battlestar Galactica a dalších. V hollywoodských filmech se jí ale moc nedařilo. Zahrála si v pár snímcích jako Hong Kong (1961) a The Glass Cage (1964), menší roli měla v akčním dramatu o motorkářském gangu a veteránovi z Vietnamu Angels From Hell (1968).

V dokumentu The James Dean Story (1957), režírovaném Robertem Altmanem, Martelová tvrdila, že byla několik let milenkou Jamese Deana: „Jednou jsem mu řekla, že ho miluju, ale on dělal, že neslyší. Pak řekl: ‚Mě nemůžeš milovat. Nemyslím, že někdo může.‘“

Reklama

Výběr článků

Načítám