Hlavní obsah

Pet Shop Boys vystoupí v srpnu v pražském Karlíně

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská popová skupina Pet Shop Boys se v rámci aktuálního turné zastaví 13. srpna v nedávno otevřeném Fóru Karlín.

Článek

Pet Shop Boys založili v roce 1981 Neil Tennant a Christopher Lowe. Jejich společná láska k syntezátorovému a převážně diskotékovému soundu vedla k celoživotní spolupráci. Komerčně úspěšný byl už jejich první singl West End Girls. Celkově prodali přes 100 miliónů nosičů a k jejich starým hitům patří třeba Always On My Mind, New York City Boy nebo Go West.

V Praze připomenou také loňské album Electric, které předznamenal singl Axis, posléze remixovaný producentem a dýdžejem Boys Noize. Na albu najdete i coververzi písně Bruce Springsteena The Last To Die. Vzniklo v produkci britského hudebníka, skladatele a producenta Stuarta Price, který spolupracoval třeba s New Order, Madonnou, The Killers, Keane, Missy Elliott a dalšími.

„Nahrávání Electric bylo opravdovým zážitkem. Natáčeli jsme jej v Berlíně, Londýně a Los Angeles s užitím různých technik - od old school syntezátorů a elektronických bicí po nejmodernější počítačové technologie. Jsem rád, že jsem měl možnost spolupracovat s lidmi, kteří do velké míry zformovali můj hudební vkus. S dvojicí, která neustrnula ve starých časech, ale stále na sobě pracuje a vyvíjí se,” tvrdí Stuart Price.

„Se Stuartem jsme chtěli spolupracovat už hodně dlouho. Naše poslední desky byly zpravidla odpovědí na předcházející alba. Zatímco Elysium mělo reflektivní náladu, Electric je hodně výbušné a taneční,” dodali Pet Shop Boys.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou exkluzivně k dostání v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám