Hlavní obsah

Sigourney Weaverová opět v Avatarovi, ale v jiné roli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér James Cameron oznámil, že herečka Sigourney Weaverová se vrátí v dalším díle Avatara. Její postava ale zemřela, takže bude hrát někoho jiného. Natáčení má začít ještě letos.

Foto: Profimedia.cz

Sigourney Weaverová

Článek

Herečka se s novou rolí připojí k již dříve oznámeným protagonistům filmu, jako jsou Sam Worthington, Zoe Saldanaová a Stephen Lang.

“Sigourney a já máme dlouhou tvůrčí minulost už od roku 1985, kdy jsme spolu dělali Vetřelce. Jsme dobří přátelé a vždy se nám spolu dobře pracovalo, takže působí  přirozeně, že se vrací v dalších pokračováních Avatara,” řekl Cameron.

„Fanoušci vědí, že její postava Grace Augustinové umřela v prvním díle, takže v dalších bude hrát novou a v mnohém obtížnější roli. Oba se těšíme na tenhle nový umělecký úkol, na nejnovější kapitolu v naší dlouholeté spolupráci,” dodal.

Tři nové díly

Zatím se hovoří o třech dílech Avatara, přičemž první by přišel do kin v prosinci 2016, druhý v prosinci 2017 a třetí 2018. Produkovat je má James Cameron a Jon Landau z firmy Lightstorm Entertainment.

Původní Avatar měl premiéru v roce 2009 a bývá označován za nejvýnosnější film v dějinách s tržbami zhruba 2,8 miliardy dolarů. Scénář filmu Avatar 2 připravil Cameron s Joshem Friedmanem, dvojice Amanda Silverová a Rick Jaffa se podílí na scénáři Avatara 3 a Shane Salerno na příběhu Avatara 4. Režisér se zmínil, že první nápad na postavy z Avataru přišel už v sedmdesátých letech, kdy namaloval vysokou nebeskou dívku v rámci jiného projektu.

Reklama

Výběr článků

Načítám