Hlavní obsah

Foo Fighters prozradili podrobnosti k novému albu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dave Grohl, zpěvák a kytarista americké skupiny Foo Fighters, prozradil víc kolem chystaného alba kapely.

Foto: Profimedia.cz

Foo Fighters svou novou deskou fanoušky překvapí.

Článek

Již dříve řekl, že vznikne v osmi různých studiích jako součást hudebního dokumentu Sonic Highways, který bude odvysílán na stanici HBO. Přestože na desce bude jen osm skladeb, Grohl nyní dodal, že to bude nejdelší kolekce v diskografii kapely.

„Přijali jsme filmovou podobu nové desky. Nemohli jsme prostě nahrát tříapůlminutovou skladbu, singl, a následně ji použít k dílu o muzice v New Orleansu. Museli jsme dbát na vysoké ambice celého projektu,“ vysvětlil.

Hovořil také o hudebním stylu nových skladeb. „Poznáte, že to jsou Foo Fighters, ale budete možná trochu zaskočeni. Budou tam postupy a vlivy, které jsme dosud nikdy nepoužili,“ řekl.

Skladby se nahrávaly v analogových studiích, mimo jiné v Chicagu, Kalifornii nebo Washingtonu. Spolu s filmem by měly být představeny již na podzim. V dokumentu Sonic Highways budou též rozhovory s umělci, kteří v osmi představených studiích natáčeli. Půjde mimo jiné o členy Minor Threat, Fugazi, Kiss nebo Eagles.

Reklama

Výběr článků

Načítám