Hlavní obsah

Nová alba: Paolo Nutini, Lily Allen, Pixies a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paolo Nutini je nová hvězda, která svým albem uspěla v ostrovní hitparádě. Lily Allen je zase miláček britských médií, který na novince zůstal tak trochu za očekáváním. Pixies nesporně také, nicméně všechna ta alba stojí za to slyšet, případně je vlastnit.

Článek

Paolo Nutini: Caustic Love

Foto: Parlophone

Nová alba

Zpěvák Paolo Nutini drží první místo v anglickém albovém žebříčku. Jeho deska Caustic Love je třetí týden v řadě nejprodávanějším titulem na ostrovech. Skotský písničkář uspěl i napotřetí, byť se objevilo hned několik novinek aspirujících na přední umístění. Kolekce svou náladou i Nutiniho vokálním výrazem připomíná syrovou muziku šedesátých let. Je současně velmi osobitá, což je kombinace, která může v současné době uspět.

Lily Allen: Sheezus

Foto: Warner Music

Nová alba

Po pěti letech vyšlo další album britské zpěvačky Lily Allen. Nahrála na ně však písničky, které jsou sotva průměrné, a to jak po stránce melodické, tak vlastní výrazové. Album definuje aktuální úroveň moderního popu, ve kterém práci živých muzikantů přebrala elektronika.

Pixies: Indie Cindy

Foto: PIAS

Nová alba

Nové album legendární americké skupiny Pixies je jejím prvním dílem od roku 1991, kdy vydala nahrávku Trimpe le Monde. Jde vlastně o tři minialba, která kapela vydávala od loňského roku, a nyní je shlukla do jednoho projektu. Rozhodně na nich nepřekročila svůj stín. Písničky jsou milé a pro formaci typické, jejich výpověď ale zůstala trochu za očekáváním.

David Stypka & Bandjeez: Čaruj

Foto: Sweetsen Records

Nová alba

Poměrně zajímavá debutová deska frýdecko-místeckého písničkáře Davida Stypky a jeho kapely Bandjeez. Přináší dvanáct příjemných a česky zpívaných písní, které vznikaly v rozmezí několika let a při jeho zrodu asistovalo i několik zajímavých hostů, například frontman skupiny Buty Radek Pastrňák.

Damon Albarn: Everyday Robots

Foto: Warner Music

Nová alba

První sólové album britského zpěváka a předáka skupin Blur a Gorillaz. Vykračuje na něm v elektronické stopě, k níž citlivě přidává řadu živých nástrojů. V textech je tato kolekce velmi osobní a Albarn to tak udělal prý vůbec poprvé.

Lykke Li: I Never Learn

Foto: Warner Music

Nová alba

O podobu nové desky zpěvačky Lykke Li se postarali Björn Yttling z kapely Peter Björn And John, producent a skladatel Greg Kurstin a sama Lykke Li. Švédská zpěvačka čerpala inspirace k psaní písniček v Los Angeles, kde už nějaký čas žije. Každá skladba je kompozicí, často baladickou, plnou emocí, celkově jde o pozoruhodné dílo.

Žlutý pes: Stroj času

Foto: Warner Music

Nová alba

Album Stroj času bluesrockové skupiny Žlutý pes obsahuje písničky, se kterými kapela těšila své příznivce v osmdesátých letech, ale nikdy se neobjevily na hudebním nosiči, protože Žlutý pes tehdy patřil s Jasnou pákou a Pražským výběrem mezi zakazované umělce.

Skrillex: Recess

Foto: Warner Music

Nová alba

Americký producent a muzikant Skrillex překvapil svět, když zveřejnil informaci o albu necelý týden před vydáním. Zároveň ho exkluzivně zpřístupnil pro uživatele aplikace Alien Ride, kteou sám navrhl. Album vzniklo s přispěním řady hostů, podíleli se na něm například Ragga Twins, Chance The Rapper, zpěvák Michael Angelakosz Passion Pit, Diplo nebo Kill The Noise.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám