Hlavní obsah

O Cenu Marka Ravenhilla usiluje devět inscenací

Právo, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum současné dramatiky letos počtvrté udělí cenu za nejlepší českou divadelní inscenaci nového dramatického textu.

Foto: ČTK

Britský herec a dramatik Mark Ravenhill.

Článek

Za rok 2013 bylo z více než 90 premiér v českých divadlech nominováno devět inscenací.

Letos jsou mezi nominovanými Divadelní společnost Masopust Praha s inscenací hry Lenky Lagronové Čupakabra v režii Štěpána Pácla, Divadlo Letí s projektem Saary Turunenové Králíček v režii Natálie Deákové, liberecké Divadlo F. X. Šaldy za thriller Tomáše Dianišky LSDown v režii Braňa Holička a brněnské HaDivadlo s politicky nekorektní hrou německého dramatika Wolframa Lotze Velemarš v režii Filipa Nuckollse.

Na ocenění mají naději také Jihočeské divadlo z Českých Budějovic, které uvedlo hru Pravé poledne Neila LaButeho v režii Martina Glasera, pražský Palác Akropolis za inscenaci Petra Boháče s názvem ČEZko Forever/Skutečná událost, Divadelní spolek Kašpar Praha za inscenaci pozoruhodné básnické hry s prvky magického realismu Marka O´Roweho Terminus v režii Marka Němce, ostravské Divadlo Petra Bezruče za Jacksonovu moderní komedii Můj romantický příběh v nastudování Daniela Špinara a konečně Národní divadlo Praha za hru Lenky Lagronové Z prachu hvězd režiséra Štěpána Pácla.

Vítěz bude vyhlášen ve středu 28. května v Divadle Komedie u příležitosti pražského hostování jednoho z kandidátů – inscenace Můj romantický příběh ostravského Divadla Petra Bezruče.

Reklama

Výběr článků

Načítám