Hlavní obsah

Část slavných Buena Vista Social Club přijede do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký hit devadesátých let, Buena Vista Social Club, byl retro projektem kubánských veteránů, který s úspěchem objel několikrát celý svět. Většina jeho hvězd již zemřela, ale pod názvem Orquesta Buena Vista Social Club zavítá do pražského Kongresového centra 25. června vynikající zpěvačka Omara Portuondová a její kolega Eliades Ochoa s doprovodnými muzikanty.

Článek

V roce 2007 zesnul Faustino Oramas, který byl autorem legendárního hitu Candela. Kytarista Compay Segundo a klavírista Rubén González odešli roku 2003 a mezi živými už není ani miláček davů, zpěvák Ibrahím Ferrer, kterého si ještě mnozí pamatují z posledního pražského koncertu. Charizmatická zpěvačka Omara se ale přes vysoký věk rozhodla ještě jednou vyrazit na turné.

Buena Vista Social Club byla skupinu muzikantů z Havany, které vytáhl v devadesátých letech ke slávě americký kytarista Ry Cooder a režisér Wim Wenders, který o nich natočil film.

Tradiční kubánský son, nostalgický archaický styl v podání dávných hvězd, nadchl řadu mladých posluchačů a kubánská taneční hudba zažila v Evropě boom. Nešlo přitom o žádnou modernizovanou verzi či fusion, staré skladby fungují nadčasově.

Skupina vzkázala, že se jedná o poslední turné. Většinou to sice bývá jen trik na zvýšení prodeje vstupenek, ale v tomto případě je to velmi reálné.

Vstupenky se prodávají v síti Ticketpro za 790–1690 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám