Hlavní obsah

S kytaristou Pakem de Lucíou se na pohřbu loučily stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se světoznámým flamenkovým kytaristou Pakem de Lucíou se při jeho sobotním pohřbu v rodném městě Algeciras navzdory dešti přišly rozloučit stovky lidí. Španělský hudebník, který několikrát vystupoval také v České republice, zemřel v úterý na srdeční infarkt během dovolené na pobřeží Mexického zálivu. Bylo mu 66 let.

Foto: archiv, Novinky

Paco de Lucía

Článek

Rakev s tělem dorazila do jeho vlasti v pátek. Slavnému hudebníkovi vzdala během páteční smuteční ceremonie v Madridu hold řada osobností, včetně následníka španělského trůnu, prince Felipeho.

V noci byly ostatky dopraveny do Algecirasu. K rakvi na tamní radnici přišla ještě před vlastním pohřbem řada lidí, napsala agentura AP. Paco de Lucía byl jedním z nejvýraznějších světových představitelů flamenka, za svou hru obdržel řadu španělských i mezinárodních cen.

Natočil mnoho vynikajících desek, mimo jiné s kytaristou Larrym Coryellem nebo pianistou Chickem Coreou. Koncertní spolupráce s kytarovými velikány Johnem McLaughlinem a Alem Di Meolou a jejich živá alba patří podle odborníků k vrcholným instrumentálním zážitkům 21. století.

"V mém srdci na tom místě, ve kterém žil, je nyní prázdnota. Ta přetrvá, dokud se k němu nepřipojím," řekl dnes McLaughlin agentuře AP. Dodal, že spolupráce s Pakem de Lucíou představovala jeden z největších darů v jeho životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám