Hlavní obsah

Čtvrtý díl Milénia vyjde napřesrok

Právo, František Cinger

Nakladatelství Host získalo práva na pokračování bestselleru Milénium zesnulého švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona. České vydání je plánováno na srpen 2015, kniha vyjde zároveň se švédskou originální verzí a anglickým překladem.

Foto: ČTK

Švédský novinář a spisovatel Stieg Larsson

Článek

V srpnu 2015 uplyne deset let od vydání prvního dílu trilogie, románu Muži, kteří nenávidí ženy, který odstartoval současný celosvětový boom severské krimi.

Čtvrtý díl píše pro švédské nakladatelství Norstedts David Lagercrantz. Ten je autorem několika populárně-naučných knih i románů, z nichž se největšího ohlasu dočkal bestsellerový životopis švédského fotbalového reprezentanta bosenského původu Já jsem Zlatan Ibrahimović (k českému vydání připravuje také Host). Kniha vyšla v patnácti zemích světa.

Milénium a jeho hrdinové novinář Mikael Blomkvist a svérázná hackerka Lisbeth Salanderová se stali fenoménem. Na motivy trilogie byly natočeny úspěšné filmy – kompletní třídílnou švédskou verzi s Noomi Rapace v hlavní roli následoval první díl hollywoodského zpracování režiséra Davida Finchera. Hlavní postavy ztvárnili Daniel Craig a Rooney Mara.

Nakladatelství Norstedts uvádí 75 miliónů prodaných výtisků trilogie na celém světě. V České republice je doposud prodáno přes 380 tisíc knih Stiega Larssona.

Reklama

Výběr článků

Načítám