Hlavní obsah

Drtinová a Veselovský v České televizi končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Redaktorka Daniela Drtinová v pondělí oznámila, že odchází z České televize. Na vlastní žádost skončí i externí moderátor Událostí, komentářů Martin Veselovský. Ten ukončí spolupráci s ČT posledního března. Události, komentáře uváděl šest let a chce nyní udělat podle svého vyjádření „radikální pracovní změnu“.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Daniela Drtinová.

Článek

"Mohu potvrdit, že jsem podala výpověď," citovala ČTK Drtinovou. Důvody svého rozhodnutí nechtěla komentovat.

Spolu s Drtinovou skončí i dramaturgyně jejího pořadu Lenka Vinšová. Drtinová patřila loni k redaktorům, kteří si stěžovali na údajné tlaky ve zpravodajství. Následně skončila v týmu Událostí, komentářů, posléze přijala nabídku ČT moderovat vlastní pořad Interview Daniely Drtinové.

Odchod Veselovského oznámila ČT v tiskové zprávě. Jako jeden z moderátorů zůstane Lukáš Dolanský.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Veselovský

„Již nyní uvažujeme obsazení druhé moderátorské pozice z několika dalších osobností stanice ČT 24,“ sdělil ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

„K odchodu mě vede potřeba radikální pracovní změny. Uplynulých šest let v redakci Událostí, komentářů bylo pro mě velmi cenných a inspirativních a sama Česká televize je jedním ze dvou médií, kterým vděčím za to, kde profesně jsem,“ uvedl Veselovský.

V redakci zpravodajství probíhají od začátku roku dílčí změny, které mají za cíl zefektivnit chod ČT 24.

„Kolem Událostí, komentářů bychom chtěli vytvořit stejně pevný a stabilní tým, který už nyní působí například kolem Otázek Václava Moravce a dalších diskusních pořadů,“ dodal nový zástupce šéfredaktora zpravodajství pro diskusně-analytické pořady Čestmír Franěk.

Reklama

Související články

Novináři z ČT nesmí mluvit s novináři

S novináři mohou v České televizi komunikovat jen generální ředitel a tisková mluvčí. S omezením mohou s novináři mluvit například ředitelé na prvním stupni...

Výběr článků

Načítám