Hlavní obsah

Nova sesadila ČT z pozice jedničky, její stanice byly loni nejsledovanější

Praha

Stanice pod hlavičkou Novy měly v loňském roce nejvyšší sledovanost, mezi diváky staršími patnácti let měly úhrnný podíl 31,17 procenta. O vedoucí pozici přišla Česká televize, v roce 2013 její stanice sledovalo 29,83 procenta diváků.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nova se vrátila do čela žebříčku díky vylepšení čísel z roku 2012. Loni si její stanice v úhrnu meziročně polepšily o 1,32 procenta. I když o něco poklesla sledovanost Novy a Novy Cinema, kompenzovala to zvýšená sledovanost Fandy a nové stanice Smíchov a Telka.

Podíl ČT se loni snížil o 0,33 procenta a dostal se pod 30 procent. V roce 2012 se ČT dostala do čela, setrvala v něm však jen rok. Nejvíce meziročně poklesla sledovanost stanici ČT sport, což je však ovlivněno především vyšší sledovaností v roce 2012, kdy se konala letní olympiáda v Londýně.

O 1,72 procenta se ve srovnání s rokem 2012 propadla sledovanost televizních stanic pod hlavičkou Primy, jejíž podíl na trhu klesl na 22,44 procenta. Její nový kanál Prima Zoom specializovaný na dokumenty přilákal rovná dvě procenta diváků. Televize Barrandov má na trhu podíl 4,39 procenta.

Dubnové zpravodajství nejsledovanější

Nejsledovanějším pořadem roku byly Televizní noviny vysílané na Nově 1. dubna 2013, u obrazovek tehdy sedělo 2,277 miliónu diváků. Vyplývá to z dat o loňské sledovanosti, která ve čtvrtek zveřejnila společnost ATO - Mediaresearch

Jednotlivá vydání Televizních novin obsadila 40 z 50 prvních míst v žebříčku pořadů s největším diváckým zájmem, nejúspěšnější bylo aprílové vydání. Na druhém místě skončil seriál Novy Doktoři z Počátků vysílaný 25. června 2013, třetí byla štědrovečerní pohádka České televize Duch nad zlato.

Reklama

Výběr článků

Načítám