Hlavní obsah

Dolls In The Factory: Věřím, že jsme Richarda Krajča zaujali

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolls In The Factory je poprocková skupina z Frýdku-Místku, která v letošním roce vydala debutové album Statues. Z něho vybral Richard Krajčo písničku na soundtrack k novému filmu režisérky Karin Babinské Křídla Vánoc, který bude mít premiéru 14. listopadu. Na otázky odpověděl zpěvák, kytarista a pianista kapely Mirai.

Foto: Archiv kapely

Dolls In The Factory jsou z Frýdku-Místku.

Článek

Vaše písnička zazní ve filmu Křídla Vánoc a objeví se také na soundtracku k uvedenému snímku. Proč Richard Krajčo, který hudbu k filmu zajišťoval, vybral i vás?

Česká republika je docela malá, takže věříme, že si nás všiml a zaujali jsme ho. Nejvíc by mě potěšilo, kdyby nabyl přesvědčení, že jsme dostatečně dobří na to, abychom si zasloužili mít písničku na soundtracku k filmu. Bude v něm prý jedna scéna, ve které by měla znít naše hudba. Netuším ale, jak bude dlouhá. To bude překvapení i pro nás. Jsme pozvaní na premiéru filmu, tam se to ukáže.

Jaká písnička vás bude ve filmu reprezentovat?

Poslali jsme Richardovi celou naši desku Statues a on a produkce filmu vybrali písničku Believe. Je jedna z našich stěžejních, takže jsme rádi. Myslím si, že je pro nás dost charakteristická. Vystihuje i směr, kterým se chceme dál ubírat. I proto bychom chtěli soundtrack k filmu, který brzy vyjde, víc podpořit. Myslím si totiž, že běžný filmový divák se na muziku nebude tolik soustředit. My ale hodláme natočit k písničce Believe brzy videoklip.

Můžete popsat hudební směr, kterým se budete dál ubírat?

Believe je epická písnička. Je vcelku vážná, není podbízivá a je důsledkem naší touhy skládat skladby, které nejsou povrchní, nýbrž v hudbě i textech nesou nějaká hlubší sdělení. Na desce Statues je například i skladba Hurricane. Je v podstatě punkrocková, přímočará a v textu jasná. Na koncertech dobře funguje i my v kapele ji máme rádi. Nereprezentuje ale směr, kterým bychom se chtěli ve tvorbě v budoucnu ubírat.

Nejenom v Believe, ale i v dalších písničkách na vašem albu je patrný vliv skupin U2 nebo Coldplay v jejich popových fázích. Souhlasíte?

Coldplay i U2 máme rádi a pop nás neuráží. Připouštím, že tenhle vliv v našich písničkách do jisté míry je. Není to ale záměr, je to spíš bezděčné. Kdyby se naše kapela dál ubírala tímto směrem, vůbec by mi to nevadilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám