Hlavní obsah

Tarantino a Cage vyrazili na čínskou verzi Oscarů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodské hvězdy Quentin Tarantino, Nicole Kidmanová či Nicolas Cage jsou v pondělí mezi hosty cen Huading, které se udělují v Macau.

Foto: ČTK

Quentin Tarantino

Článek

Ceny Huading mají být čínskou odpovědí na Oscary, ale oslavují nejen filmy, ale třeba i úspěšné atlety. Kromě jmenovaných přijali pozvání Sam Worthington, Jeremy Irons a Mathew Perry. Ceny se předávají v Sheldon Adelson’s Venetian Casino a z asijských hvězd nechybí třeba Wong Kar Wai a Jackie Chan.

Ceny byly založeny teprve v roce 2007 společností Global Talents Media Group a udělují se vícekrát za rok v různých oborech. Jako konzultant na události spolupracuje i producent Don Mischer, který má za sebou Oscary, americký Super Bowl i olympijské ceremonie a inauguraci prezidenta Baracka Obamy.

V Číně je však několik soupeřících filmových cen a žádná z nich se nemůže měřit s Oscary.

Svoboda v Číně

Producent Mischer uvedl, že ho do Číny zlákala tvůrčí svoboda: „Většina televizní práce už nemá úroveň, je to jen o zisku a reklamách. Teď můžu pracovat na projektu, na který můžu být opravdu hrdý.”

Jen před pár týdny přitom Leonardo DiCaprio, Nicole Kidmanová a Harvey Weinstein navštívili další akci v Číně – když velká společnost Wanda Group oznámila, že chce investovat přes 8 miliard dolarů do špičkového filmového studia a zábavního komplexu.

„Každý, s kým dělám v L.A., herci, lidi od muzikálu, chce udržovat spojení s fanoušky v Číně,” dodal Mischer.

Čína v těchto dnech oznámila, že o Oscara v kategorii cizojazyčných filmů se bude příští rok ucházet také film Back to 1942, který je sice čínský, ale částečně se v něm mluví anglicky. Hrají v něm Adrien Brody nebo Tim Robbins. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám