Hlavní obsah

Časopis Billboard jmenoval „ženou roku” zpěvačku Pink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popová zpěvačka Pink se stala „ženou roku” časopisu Billboard poté, co se její album dostalo na první příčky hitparád a bodovala i s jednotlivými hity.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pink na pražském koncertu.

Článek

Čtyřiatřicetiletá Pink se objevila na scéně populární hudby v roce 2000 a sama se prezentovala coby "protilátka proti holkám od vedle", což byla poloha, do níž se stylizovaly mladé popové zpěvačky Britney Spearsová a Christina Aguilerová.

V září loňského roku vydala své šesté album The Truth About Love. Nositelka cen Grammy, jejíž skutečné jméno je Alecia Moorová, v loňském roce zaznamenala hity Blow Me (One Last Kiss), Try a Just Give Me a Reason, což je duet, který nazpívala s Natem Ruessem z rockové skupiny Fun.

Během své kariéry prodala více než 40 miliónů alb a zhruba 20 miliónů digitálních nahrávek, uvedl časopis Billboard.

Pink převezme cenu na každoroční prosincové akci Women in Music, kterou Billboard pořádá v New Yorku. V loňském roce dostala tuto cenu Katy Perryová a mezi předchozími laureátkami jsou například Taylor Swiftová či Beyoncé.

Reklama

Výběr článků

Načítám