Hlavní obsah

Mužík nečekaně skončil v čele zpravodajství TV Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejsledovanějšímu zpravodajství na českých televizích už nešéfuje Vladimír Mužík. K 29. srpnu ve funkci skončil po vzájemné dohodě. Důvody ani on, ani TV Nova nesdělili.

Foto: Nova

Vladimír Mužík

Článek

„Vladimírovi přejeme mnoho štěstí při jeho další práci. Vážím si práce, kterou odvedl při zavedení newsdesku, prodloužení stopáže Televizních novin a stabilizaci jejich výkonnosti,“ řekl generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško.

Mužík vedl zpravodajství Novy od února loňského roku, předtím ve firmě půl roku pracoval v PR oddělení. Před nástupem na Novu byl šéfredaktorem Blesku a slovenského deníku Nový čas.

„Nově přeju jen to nejlepší. Bylo pro mne velkou radostí a ctí zde pracovat,“ sdělil Mužík. Odchází jen několik dní poté, co rezignoval šéf skupiny CME, do níž Nova spadá, Adrian Sarbu.

Reportéři protestovali

Mužíkův nástup na post ředitele zpravodajství provázely protesty ze strany reportérů, podávali protestní výpovědi a zdůvodňovali to větší bulvarizací zpráv. Odešla například moderátorka Jana Adámková nebo reportér Tomáš Hauptvogel.

Za Mužíkova působení Nova stáhla například moderátory zpráv Pavla Dumbrovského a Václava Titelbacha.

Jméno Mužíkova nástupce televize oznámí v dalších dnech. Televizní noviny na Nově jsou jedním nejsledovanějších pořadů v českých televizích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám