Hlavní obsah

V Hradci začal festival Hip Hop Kemp, dorazilo 15 000 lidí

V Hradci Králové začal ve čtvrtek 12. ročník hudebního festivalu Hip Hop Kemp. Areál Festivalparku na hradeckém letišti zaplnilo přes 15 000 lidí. Festival, který je největším svého druhu ve střední Evropě, skončí v noci na neděli.

Foto: Profimedia.cz

Skupina De La Soul

Článek

Na devíti pódiích vystoupí několik stovek interpretů. Pořadatelé očekávají účast kolem 20 000 návštěvníků, řekla mluvčí festivalu Petra Kejklíčková.

K hlavním hvězdám letošního festivalu mají patřit autor virálního hitu Harlem Shake DJ Baauer a americká formace De La Soul. Vrcholem festivalu bude v noci na neděli vystoupení Kendricka Lamara, který je označován za jednu z největších rapových hvězd současnosti. Více informací o programu a vystupujících je možné najít na www.hiphopkemp.cz. Festivalpark otevřel své brány již ve středu takzvaným večírkem pro nedočkavé. Přišlo na něj několik tisíc lidí.

Motokros a rajčatová bitva

Kromě hudby jsou pro návštěvníky připravené i další možnosti zábavy, například závody ve freestyle motokrosu. Aktivně se mohou návštěvníci zapojit do tradiční rajčatové bitvy, zápasů v čokoládě, války barev, graffiti na legálních stěnách, paintballu či jízdy na U rampě. Vstupné na festival činí 1500 korun, do stanového městečka je vstup za 250 korun a parkování auta je za 200 korun. Od autobusového a vlakového nádraží jezdí na letiště zvláštní bezplatná linka městské hromadné dopravy.

Na festival se připravila také policie. „Výkon služby bude posílen v denní i v noční době,” uvedla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková. Na festival by podle policie mohlo přijet až 7000 lidí z Polska, takže na místě jsou s českými policisty i jejich polští kolegové. Na silnicích k letišti policie omezila rychlost a někde stanovila zákaz zastavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám