Hlavní obsah

Nová alba: Capital Cities, John Mayer nebo Travis

Právo, Jaroslav Špulák

Prázdninové vydavatelské prázdno nyní, těsně po polovině srpna, přece jenom zlehounka odchází. Na trh se dostal debut amerických Capital Cities, Johna Mayera a po pěti letech také novinka Skotů Travis.

Článek

Capital Cities: In a Tidal Wave of Mystery

Foto: Universal Music

Nová alba

Capital Cities je čtyři roky existující kapela z Los Angeles. Ve svém soundu na debutovém albu spojila pop, elektroniku a vlivy hudby šedesátých až osmdesátých let. Všechno to zabalila do zvukové rozevlátosti, takže se může směle řadit mezi indie kapely. Na desce jsou některé vcelku povedené skladby, povšechně je to ale průměrný počin.

John Mayer: Paradise Valley

Foto: Sony Music

Nová alba

Šesté studiové album amerického zpěváka Johna Mayera se rozkročilo na ploše folkrocku, country a hudby zvané Americana, přitom nad vším plápolá slušivý aranžérský kabátec. Mayer je zkušený borec, který ví, že posluchači oceňují tradiční formu písničky. Z ní je album chytře upředeno. V jeho diskografii patří k těm lepším. Producentem nahrávky je Don Was, jenž pracoval například s Rolling Stones nebo B. B. Kingem.

Travis: Where You Stand

Foto: Red Telephone Box

Nová alba

Sedmé album skotské britpopové kapely vyšlo u nezávislé značky. Je první po pětileté pauze, ovšem ukazuje, že žádný nový vítr kapela do svých pomyslných plachet nenabrala. Dále podává lehké britpopové skladby. Zahraniční kritika vidí kolekci jako mírně nadprůměrnou, formace je z ní samozřejmě nadšená.

Kat Edmonson: Way Down Low

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká zpěvačka a skladatelka z Houstonu Kat Edmonson vydává v pořadí druhé album. I na něm skládá poklonu jazzu jako svobodné hudební formě. Občas z něho sice ve svých skladbách vybočí, nicméně obecně je to žhavé jazzové dílko, které je na poslech velice příjemné. Však se na něm jako producenti podíleli majitelé Grammy Al Schmitt a Phil Ramone.

Sly & The Family Stone: Higher!

Foto: Red Telephone Box

Nová alba

Vychází výběr hitů slavné americké funkové, soulové a v mnoha ohledech i rockové skupiny, která své období rozkvětu prožívala v letech 1967 až 1983. Na pódia se pak nárazově vrátila v letech 2006 a 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám