Hlavní obsah

Masters of Rock zakončila tříhodinová show Avantasie

Právo, Jiří Štraub

Poslední den Masters of Rock přinesl asi nejslunečnější počasí za celý festival. Neděle patřila nejen hlavní hvězdě vizovického festivalu Avantasii, ale i známým jménům z české scény.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Tobias Sammet se představil s projektem Avantasia.

Článek

Program zahájili čeští thrashmetaloví klasici Debustrol. Po nich se představili Dymytry, kteří se v metalové a rockové obci těší velké oblibě. V průběhu dne se pak na scéně objevili i rockeři Harlej, kteří svými hity areál rozezpívali.

Američané Sanctuary do diváků tlačili zběsilý thrash metal. Mimo jiné zahráli svou předělávku písně White Rabbit americké šedesátkové kapely Jefferson Airplane. Deathmetalovou náloží agresivity fanoušky zahrnuli Němci Atrocity, kteří se také nebáli převzatých skladeb a kromě vlastní tvorby představili kupříkladu po svém pojatou skladbu z repertoáru Depeche Mode.

Koncertovali i německo-norští gotičtí metalisté Leaves’ Eyes s půvabnou blondýnkou Liv Kristine za mikrofonem, po nich pak sklízeli úspěch němečtí metalisté Powerwolf.

Vrchol festivalu představovala tříhodinová show německé skupiny Avantasia. Nezaměnitelná barva hlasu frontmana Tobiase Sammeta se linula areálem společně se skladbami z metalových oper, které stačila kapela dát světu za dobu své existence. Avantasia předvedla až pohádkovou atmosférou nabité vystoupení a precizní hudební výkony.

S pětatřicetiletým Sammetem, známým také z kapely Edguy, se na pódiu objevili například Michael Kiske (ex Helloween, Unisonic), Eric Martin (Mr. Big) či Amanda Somerville. Původně měl přijet také Ronnie Atkins z kapely Pretty Maids, ale zranil se.

„Je skvělé mít na pódiu tolik zpěváků. Kdyby měl někdo náhodou špatnou noc, někdo další ho zakryje,“ vtipkoval německý zpěvák před koncertem.

Masters of Rock 2013 se vyvedl. Možná nebylo pořadí skupin leckdy ideální (Yngwie Malmsteen po Lordi, Debustrol jako zahájení posledního dne aj.), vynahradila to ale přátelská atmosféra a velké množství kvalitních kapel.

Masters of Rock

Areál likérky, Vizovice, 11.–14. července

Hodnocení: 90 %

Reklama

Výběr článků

Načítám