Hlavní obsah

United Islands se přesouvají, Kašpárkohraní bude na Hvězdě

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdálo se, že povodeň s pražskými ostrovy spláchla i akce, které se na nich měly konat. Jde o významné hudební události Respect Festival, United Islands i o Kašpárkohraní. Útočiště najdou v Praze 6, na Ladronce a u Hvězdy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ewa Farná vystoupí na Hvězdě.

Článek

Organizátoři festivalů našli pochopení u této městské části, v níž povodní nejvíce utrpěl stále zatopený Sedlec. Organizátoři United Islands David Gaydečka a Martin Voňka děkovali všem, kdo nabízeli náhradní řešení za Kampu, Petřín a Kinského zahradu.

„Vděční jsme všem z městské části Praha 6, kteří na tom usilovně pracují a jmenovitě paní starostce Kousalíkové, která vyslyšela naší SOS prosbu a toto řešení podpořila,“ uvedli Gaydečka s Voňkou.

Akce, jejíž zrušení oznámila Praha 1, by se měla konat na Ladronce v původním termínu, v pátek a v sobotu 21. - 22. června.

„Jsme rádi, že můžeme poskytnout prostory a pomoci zachránit alespoň některé kulturní akce,“ uvedla starostka Marie Kouslaíková (ODS).

Respect zřejmě na Ladronce

Na stejné místo by se už o týden dříve chtěl ze Štvanice přesunout Respect festival, který má být letos v africkém duchu. Zda se na Ladronce 16. ročník festivalu bude konat v určeném čase, není ještě zcela jasné. „Termín se řeší,“ řekl Právu mluvčí Prahy 6 Adam Halmoši. Organizátoři ale s Ladronkou v daný čas už počítají.

„Festivalový areál zároveň poslouží jako plenérová galerie s objekty známých umělců. Chybět nebude opět program pro děti,“ uvedli na Facebooku.

Jisté podle Halmošiho je, že v neděli 16. června se v oboře Hvězda na předpolí stejnojmenného letohrádku uskuteční Kašpárkohraní. Mělo se konat původně ve Stromovce. A tak když příznivci kapel Kašpárek v rohlíku, Pískomil se vrací či zpěvačky Ewy Farné vyjedou v neděli 16. června odpoledne na Vypich či Petřiny a půjdou kousek pěšky, o nic nepřijdou.

Reklama

Výběr článků

Načítám