Hlavní obsah

Bon Jovi jsou bez kytaristy Sambory. Do Prahy snad dorazí kompletní

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista americké rockové skupiny Bon Jovi Richie Sambora se z „osobních důvodů“ rozhodl nepokračovat v aktuálním americkém koncertním turné své formace. 24. června vystoupí tato kapela v Praze.

Foto: Universal Music

Richie Sambora je na snímku vpravo.

Článek

Podle aktuálních informací managementu nebudou žádné naplánované koncerty zrušeny. Není nicméně jasné, jak dlouho Sambora v sestavě nebude. Na amerických koncertech jej zatím nahradil kytarista Phil X a dále s kapelou vystupuje i koncertní hráč Bobby Bandiera.

„V tuto chvíli máme k dispozici jen oznámení, které skupina zveřejnila i na svých webových stránkách a které sděluje pouze to, že se Richie Sambora nezúčastní části turné, nikoli celého. Zprávy o tom, že nevystoupí v Praze, jsou spekulacemi. Žádnou takovou informaci jsme od managementu kapely neobdrželi,“ řekla Právu za pořadatele pražského koncertu Kateřina Dědková.

Po skončení amerického turné by měli Bon Jovi odjet do Evropy. Tato část jejich světového turné začne 14. května v bulharské Sofii.

Spekuluje se také o problémech s alkoholem

Některá zahraniční média spekulují o tom, že Sambora má opět problémy s alkoholem. V roce 2007 kvůli nim a závislosti na drogách absolvoval léčení, které si v roce 2011 zopakoval.

Sambora nicméně prostřednictvím Twitteru vzkázal: „Jsem v pořádku, ale musel jsem zůstat v Los Angeles a postarat se o jistou osobní záležitost. Mám vás všechny rád, brzy se uvidíme.“

Portál TMZ.com zase cituje nejmenované zdroje, podle kterých došlo v kapele ke sporům mezi Samborou a zpěvákem Jonem Bon Jovim. Zpěvák prý kytaristu neustále uráží a hádají se o peníze.

Loni v září v rozhovoru pro The Hollywood Reporter Sambora přiznal, že ve skupině k hádkám opravdu docházelo. Dodal ale, že už je to minulost. „Jon je vůdce, o tom není sporu. Každý má v systému nějakou roli. Funguje to, a proto to trvá už třicet let,“ řekl. Dodal nicméně, že jeho sólová kariéra je pro něho stejně důležitá.

Pořadatelé pražského koncertu sdělili, že před Bon Jovi vystoupí nová sestava skupiny Support Lesbiens.

Reklama

Výběr článků

Načítám