Hlavní obsah

Hucknall bez Simply Red zanechal příjemný dojem

Novinky, Stanislav Dvořák

Na první sólový koncert do Prahy dorazil ve středu britský zpěvák Mick Hucknall, velká popová hvězda osmdesátých a devadesátých let a bývalý frontman Simply Red.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Mick Hucknall

Článek

Hucknall se sebevědomě odstřihnul od hodnotné značky Simply Red, přestože mu muselo být jasné, že si způsobí finanční ztrátu. A počet návštěvníků jeho pražského koncertu tomu odpovídal.

Poté, co se krátce představil předskokan Gibonni, chorvatský interpret pop-rockových balad se soulovým nádechem, se už večer nesl ve stylu Hucknallova nového alba American Soul, čili šlo o výrazný posun od pop-soulových Simply Red do historie rhytm and blues. Zpěvák však přece jen přichystal dychtivým fanouškům alespoň malou vzpomínku na svou bývalou skupinu a největší úspěch měl jednoznačně hit If You Dont Know Me By Now.

Nový materiál až tak bouřlivé reakce nepřinesl, i když koncert jako celek lze označit za úspěšný.

Hucknall zahajoval vyloženě staromódním blues, což při vší úctě není úplně jeho parketa. Je totiž velmi jemným, romantickým interpretem a blues vyžaduje o něco více špíny, potu a slz. Proto sympatickému zrzavému Britovi nelze tak úplně věřit, když vyrukuje s foukací harmonikou a texty o tulácích. To už byl jako bluesman přesvědčivější jeho vlasatý japonský kytarista Suzuki, kterého si ponechal ze Simply Red.

O dost převědčivější je Hucknall v klasickém soulu. Jeho podání That's How Strong My Love Is od Otise Reddinga nebo The Girl That Radiates That Charm a Don't Let Me Be Misunderstood - to byly vrcholy večera. Příjemným překvapením se stala píseň Anna (Go to Him), což byla jedna z prvních nahrávek Beatles.

Celkové hodncení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám