Hlavní obsah

Včelka Mája moc zhubla a má vosí pas, kritizují Němci nové díly seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na německých televizních obrazovkách se objeví až za měsíc, už nyní ale vyvolává nové zpracování úspěšného animovaného seriálu Včelka Mája v Německu diskuze. Média se ani tak nepozastavují nad skutečností, že titulní píseň už nebude zpívat Karel Gott, jako nad novou vizáží hlavní hrdinky.

Včelka Mája (vlevo) v 70. letech a v nových dílech.

Článek

Ta je oproti své předchůdkyni ze 70. let výrazně hubenější, což někteří považují za podsouvání módního diktátu štíhlosti nejmladší generaci. Televize to však odmítá.

"Ze včelky Máji se stala včelka Hubeňour. Odtučněná kreslená postavička se vrací na (veřejnoprávní kanál) ZDF," komentoval novou podobu počítačem vytvořené Máji regionální deník Dresdner Neueste Nachrichten. Podle celostátního listu Die Welt je z ní nyní "včelka s vosím pasem". "Poblouznění štíhlostí už dorazilo také do dětského vysílání. Kila musela shodit i roztomilá baculatá Mája," poznamenal k novému vzhledu populární figurky berlínský deník.

Jeho mutace Welt Kompakt přebásnila úryvek z německé verze titulní písně "malá, drzá, chytrá Mája" na "malá, drzá, hubená Mája" a neodpustila si postřeh, že hlavní hrdinka "shodila nejméně dvě konfekční velikosti".

Nová Včelka Mája

Podle konkurenčního Der Tagesspiegelu se včelka vrací po odtučňovací kúře.

"Možná budou nové díly varovat i před sladkostmi, rychlým občerstvení a klimatickými změnami," navezl se do moderního pojetí seriálu regionální list Die Volksstimme. Zdůraznil přitom, že dnes je naopak mnohem více obézních dětí, než tomu bylo před téměř čtyřiceti lety, kdy na televizní obrazovky vylétla původní, "oplácaná" Mája.

Včelka Mája ze 70. let

Její zhubnutí neušlo pozornosti ani německým sousedům. Švýcarský deník 20 Minuten došel k závěru, že "Mája je evidentně na dietě". "Srandovní kulička z dřívějška vyhladověla k vosímu pasu... Zdá se, že ideál krásy se rozšířil i do zvířecí říše," glosoval švýcarský list. Rakouský Der Standard dal svému příspěvku titulek "Včelka Mája: tučná léta jsou pryč".

Reklama

Výběr článků

Načítám