Hlavní obsah

Kryštof zahájil v Opavě turné, hostem Nohavica

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kryštof zahájila ve středu večer v Opavě beznadějně vyprodané turné k novému albu Inzerát. Hostem série koncertů ve čtyřech sportovních halách je slezský bard Jarek Nohavica, který pro album nazpíval s Richardem Krajčem duet Křídla z mýdla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Richard Krajčo, v pozadí Jarek Nohavica

Článek

Středeční koncert Kryštofa ve Víceúčelové hale v Opavě byl prezentovaný jako generální zkouška na tři vystoupení ve velkých sportovních halách v Ostravě, Brně a v Praze. Původně měl Kryštof odehrát koncerty pouze ve třech městech, ale vzhledem k tomu, že se sportovní haly podařilo velmi rychle vyprodat, přidala kapela koncert právě v Opavě.

„Chceme, aby to byl nejlepší koncert české kapely, jaký jste viděli,“ řekl publiku hned v úvodu koncertu frontman Richard Krajčo. A po následující bezmála dvě hodiny se snažil se svými spoluhráči svému slibu dostát.

Kapela během pečlivě vystaveného a neobyčejně strhujícího vystoupení prokázala, že se nachází ve vrcholné formě, a překonala vše, na co při jejich dřívějších turné byli fanoušci zvyklí. Byla to po všech stránkách dokonale a naplno odvedená práce.

Zejména Richard Krajčo byl až na výjimky v podobě pomalejších písní v neustálém pohybu a v kontaktu s fanoušky. Umožňovaly mu to hned tři rampy – jedna široká uprostřed a další dvě po stranách. Mezi publikum se po nich často vydával nejenom zpěvák, ale i všichni další členové sedmičlenné kapely.

Každou píseň doplnila originální videoprojekce, mezi diváky se během koncertu v obrovském množství několikrát snášely papírové konfety nebo nafukovací balónky. Efektní byla i zdviž umístěná na středové rampě, na které se členové kapely během koncertu několikrát vznesli do výšky.

Nohavica nadchnul

Kryštof představil zejména repertoár z nové desky Inzerát, který prokládal staršími hity. Host Jaromír Nohavica vystoupil ve druhé polovině koncertu a publikum jeho příchod odměnilo ohlušujícím aplausem. Nejprve zazpíval část písně Ostravska balada z předchozího alba Jeviště, pak s Richardem Krajčem odezpíval hit Křídla z mýdla. Zazněla i píseň Mám jizvu na rtu a blok Jarka Nohavici uzavřela velmi svižná verze písničkářovy skladby Fotbal, při níž Nohavicu doprovodila celá kapela včetně Richarda Krajča, jenž se překvapivě zhostil pozounu.

Turné, na které budou fanoušci určitě ještě dlouho vzpomínat, pokračuje v pátek koncertem v ostravské ČEZ Aréně, dále ve středu 20. února v Kajot Aréně v Brně a skončí příští pátek v pražské Tipsport Aréně. Další koncerty ve sportovních halách už kapela nepřidá, koncertovat bude až na letních hudebních festivalech a na podzim ještě plánuje další turné, tentokrát po klubech celé České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám