Hlavní obsah

Nick Cave a Bad Seeds se vrací do Prahy

Novinky, rei

Rocker, bluesman a originální textař Nick Cave a jeho skupina The Bad Seeds se vrací do Česka. V listopadu vystoupí v pražské Tipsport areně. Posluchači uslyší také skladby z nového alba, které vyjde v pondělí a nese název Push The Sky Away.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nick Cave

Článek

Bad Seeds v Česku vystupují poměrně pravidelně, i zde mají stálé posluchače. Také jejich poslední koncert na podzim 2008 se uskutečnil v hale Sparty na pražském Výstavišti nedlouho po vydání nové desky.

Push The Sky Away je 15. albem Bad Seeds. „Pokud bych měl použít metaforu o albech jako dětech, pak je Push The Sky Away takovým náznakem dítěte v inkubátoru,“ prohlásil podle serveru Guardian o desce před časem Cave. Naznačil, že se jako textař inspiroval příběhy na internetu.

Devět skladeb na albu se nese v klidné atmosféře v ostrém kontrastu k písním bočního Caveova projektu, „brusičského“ Grindermana, který zahrál před dvěma lety také na festivale Colours v Ostravě. Tentokrát skladby mnohem víc připomínají hudbu, kterou Cave v posledních letech zkomponoval společně s principálem své kapely Warrenem Ellisem k několika filmům.

Grindermana sice Cave před časem rozpustil, nicméně kvarteto letos ještě zahraje po boku Bad Seeds na několika letních festivalech, ovšem daleko za hranicemi ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám