Hlavní obsah

Hanák, Najbrt, Skála. Sklepácká kapela řádí v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Pokud je ještě neznáte, kapela složená z výtvarníků, herců a muzikantů divadla Sklep se jmenuje MTO Universal Praha a vystoupí 14. února v Lucerna Music Baru. Účinkují Tomáš Hanák, František Skála, Lenka Vychodilová, Aleš Najbrt a další.

Foto: Lucerna Music Bar

Kosmonaut Tomáš Hanák

Článek

MTO Universal Praha má dostatečně úchylný repertoár na to, aby potěšil každého milovníka normalizačních fláků. Dokáže navodit atmosféru vystoupení takových umělců jako Pavel Liška, Hana Zagorová, Drupi, Plavci a Katapult. Z prohnilé západní scény pak přejali některé skladby Elvise Presleyho a Franka Sinatry.

„Založení kapely iniciovali Zdeněk Lhotský a František Skála (členové výtvarné skupiny Tvrdohlaví) v roce 1987. Poprvé skupina zahrála u příležitosti zakončení umělecké sezóny v hospodě Na Kačabce v pražské Hostivaři právě v roce 1987. Zpočátku MTO koncertovalo víceméně v uzavřených společnostech (vernisáže, svatby přátel). Na Silvestra 89-90 hrálo v Národním domě na Smíchově pro OF (pár dnů po zvolení Václava Havla) a s panem prezidentem mají i fotečku,“ sdělil Lukáš Kolíbal z Lucerna Music Baru.

V současnosti soubor vystupuje ve složení: Zdeněk Lhotský (kapelník, basová kytara), František Skála (zpěv, bicí), Jiří Podzimek (sólová kytara), Roman Fojtíček (klávesy, saxofon), Luděk Polifka (bicí, perkuse, zpěv) a zpěváci Lenka Vychodilová, Jana Hanáková, Tomáš Hanák, Aleš Najbrt a Jiří Fero Burda.

Vstupenky jsou v předprodeji za 180 Kč na pokladně Lucerna Music Baru a online přímo na webu klubu http://lucerna.musicbar.cz. Cena na místě 220 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám