Hlavní obsah

Do Prahy míří Santana, jeden z nejlepších kytaristů všech dob

Novinky, Stanislav Dvořák

Prvního srpna navštíví pražskou O2 Arenu Carlos Santana, jeden z nejlepších kytaristů všech dob, tvůrce nového hudebního stylu a nositel deseti cen Grammy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Carlos Santana

Článek

Šestašedesátiletý kytarista a zpěvák přijede v rámci World Tour 2013 a bude mimo jiné propagovat svou novinku Shape Shifter.

Carlos Santana přinesl koncem šedesátých let do rockové hudby latinoamerické prvky a stal se ve světě nejslavnějším protagonistou tohoto směru. Není mnoho muzikantů, kteří jsou skoro padesát let populární a současně téměř jednohlasně uznávaní kritikou.

K jeho nejklasičtějším albům patří eponymní Santana (1969), Abraxas (1970), Caravenserai (1972) či Borboletta (1974). V průběhu let se stále více přesunoval od jazzrockových vlivů k popu a začal spolupracovat s mnoha zpěváky. Celkově prodal více než 100 miliónů kopií svých alb.

Novinka Shape Shifter nabízí instrumentální skladby, které složil sám Santana nebo je jejich spoluautorem. Album znamená nečekaný odklon od popového materiálu, ke kterému kytarista v posledních letech směřoval.

Na Shape Shifteru nalezneme buď klasické rockové instrumentálky, které se lehce přibližují satrianovskému zvuku nebo měkčí bluesovější věci, kde dostaly větší prostor i klávesy. Všechny opět dokazují virtuózní schopnosti kytarového klasika i celé skupiny a ve výsledku jde o standardně dobrou santanovskou desku.

Vstupenky na koncert v cenách od 799 korun jsou v prodeji na terminálech Sazka od pátku 25. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám