Hlavní obsah

Vieweghovi praskla aorta

– Praha

Oblíbený český spisovatel Michal Viewegh měl zdravotní komplikace, kvůli nimž musel být operován. Leží v pražském Institutu klinické a experimetnální medicíny (IKEM) a podle informací Práva je jeho stav stabilizovaný. Vieweghův vydavatel Martin Reiner Novinkám řekl, že spisovateli praskla aorta.

Foto: Právo

Michal Viewegh

Článek

"Podle mého laického názoru šlo o malou prasklinu, jinak by převoz ze Sázavy do Prahy nepřežil," řekl Reiner s tím, že veškeré informace má od Vieweghovy manželky Veroniky.

Bližší informace o zdravotním stavu v současnosti nejúspěšnějšího českého spisovatele budou po úterní vizitě v IKEMu. "Po ní se s lékaři sejde Michalova manželka s bratry a dostanou bližší zprávy," řekl Reiner.

Podle lékařů je prý zázrak, že přežil

Vieweghův stav je nyní podle Reinera stabilizovaný. "Lékaři hovoří o malém zázraku. Po převozu do nemocnice nasledoval umělý spánek a dlouhá náročná operace," řekl vydavatel, podle kterého Viwegha postihla slabost v sobotu večer. "Sám si zavolal sanitku, která ho převezla ze Sázavy do Prahy. Tam lékaři zjistili prasklou aortu," uvedl Reiner.

Mluvčí pražského IKEMu Markéta Šenkýřová Právu potvrdila, že Viewegh skutečně leží v jejich nemocnici. Dodala však, že není oprávněna podávat jakékoli informace o jeho zdravotním stavu. „To může udělat jen rodina,“ zdůraznila.

Padesátiletý Viewegh má na kontě desítky knih, některé jeho romány byly i zfilmovány. Do povědomí čtenářů se dostal svou druhou knihou Báječná léta pod psa (1992), které se prodalo přes 100 000 kusů. Podle Reinera se doposud prodalo mezi jedním a jedním a půl miliónem Vieweghových knih.

Reklama

Výběr článků

Načítám