Hlavní obsah

Kanál Fanda míří do pozemního vysílání

Televizní kanál Fanda, patřící pod Novu, bude od pátku odpoledne v běžném pozemním vysílání. Společnost CET 21 se na tom dohodla s provozovatelem multiplexu 4, společností Digital Broadcasting.

Foto: archív FandaTV

Článek

"Fanda bude kromě pozemního vysílání i nadále volně dostupný na satelitních platformách, kabelové a IPTV televizi v rámci základní programové nabídky. Zařazením do pozemního vysílání však jeho dostupnost podstatným způsobem vzroste," uvedla Marie Fianová z Novy.

„Z interních dat a výzkumů, které máme k dispozici, vidíme i po tak krátké době od spuštění Fandy jeho velký úspěch a potenciál. Zařazením do pozemního vysílání tak navazujeme na tento úspěch ve stávajících platformách a pokračujeme v rozšiřování jeho dostupnosti,“ řekl generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Seriály, sport, erotika

Fanda v podzimní sezóně přinese seriály, filmy, sport a erotiku. Hned první víkend po zařazení Fandy do pozemního vysílání mohou diváci živě sledovat závod Moto GP Velké ceny ČR z brněnského okruhu (přímý přenos startuje 26. 8. v 10:40).

V září se pak diváci mohou těšit například na filmy Hartova válka (7. 9.), World Trade Center (11. 9.) nebo Klub rváčů (29. 9.), ze sportovních událostí pak například na živé přenosy boxerského duelu Kličko-Charr (8. 9.) a zápasu UEFA Europa League (20. 9.). Živé sportovní přenosy budou pokračovat i v říjnu dalším zápasem evropské ligy (4. 10.) a duelem Konečný-Bajsangurov (6. 10.). Z filmových titulů pak diváci v říjnu uvidí thrillery Nejhorší obavy (10. 10.), Peacemaker (17. 10.) nebo Smrtící epidemie (30. 10.). Ze sportu pak běží každý týden přímé přenosy fotbalové Gambrinus ligy (každý pátek od 20:00) a hokejové Tipsport extraligy (středa a čtvrtek od 18:30).

Pro naladění kanálu v rámci multiplexu 4 je potřeba nejdříve 24. srpna v odpoledních hodinách spustit na svém set-top boxu nebo na televizoru s integrovaným digitálním tunerem automatické vyhledávání stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám