Hlavní obsah

Sinéad O‘Connor do Prahy nepřijede, psychicky se zhroutila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký server RollingStone v úterý informoval, že zpěvačka Sinéad O‘Connor ruší celé turné na rok 2012. To by znamenalo, že se neuskuteční ani koncert v Praze plánovaný na 20. června. Bylo by to už podruhé, co na ni čeští fanoušci marně čekali.

Článek

Zpěvačka trpí bipolární poruchou a v současnosti se prý cítí velmi špatně. Její lékaři jí doporučili, aby nikam nevyjížděla, zvláště po několika zhrouceních mezi prosincem a březnem.

O velmi špatném stavu její psychiky svědčí i zmatené manželství s Barry Herridgem, které skončilo po 16 dnech. Následně se Sinéad pokusila o sebevraždu a své hrozné stavy popisovala na internetu.

V únoru vydala nové studiové album How About I Be Me (and You Be You)? a plánovala  turné, ale nyní na něj nemá síly. "Zkoušela jsem být silnější, než ve skutečnosti jsem," napsala fanouškům.

Už podruhé...

Stejné zklamání už její příznivci zažili před léty, když měla vystoupit v Praze na festivale ve Stromovce, a na poslední chvíli bez vysvětlení nepřijela. Dvacátého června měla zpívat v pražské Lucerně.

Český pořadatel sdělil Novinkám v úterý odpoledne, že čeká na oficiální vyjádření managementu.

Pop s názorem

Rodačka z Dublinu začínala v osmdesátých letech v malých klubech, ovlivněna třeba Patti Smith i Bobem Dylanem. V roce 1987 vydala první album The Lion And The Cobra, ovšem skutečnou slávu jí přinesla až další dekáda, konkrétně rok 1990 a obrovský hit  Nothing Compares 2 U, což paradoxně není její píseň. Napsal ji klasik funky a soulu  Prince. Za úspěšné album I Do Not Want What I Haven´t Got (1990) jí byla udělena cena Grammy.

Zpěvačka ale Grammy ignoruje a nepřevzala ji. Vyhraněné názory má ostatně nejen na hudební průmysl, vyjadřuje se ostře také k církvi, politice, válkám atd.

Její pozdější alba už neměla tak masový dopad, některá však byla umělecky poměrně zdařilá. Nejnovější How About I Be Me (And You Be You)? produkoval její dlouhodobý spolupracovník John Reynolds. V průběhu let spolupracovala třeba s Rogerem Watersem, U2, Peterem Gabrielem, Massive Attack, Asian Dub Foundation, The Chieftains a dalšími.

Reklama

Výběr článků

Načítám