Hlavní obsah

Hvězdy filmů Hunger Games a Pařba ve Vegas točí v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ČR se začal natáčet americký dobrodružný film Serena, který k nám přivedl i dvě aktuální americké herecké hvězdy - Bradleyho Coopera (Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku) a Jennifer Lawrencovou (Hunger Games).

Foto: HCE

Jennifer Lawrencová z Hunger Games

Článek

"Film Serena je adaptací stejnojmenného bestselleru Rona Rashe z roku 2008 (česky vyšel 2010). Příběh se odehrává koncem 20. let minulého století a pojednává o dřevorubcích v Severní Karolíně.  S filmem Serena přijeli do Čech dva herci, kteří jsou považování za velké přísliby Hollywoodu," sdělila za Českou filmovou komisi Uljana Donátová.

Bradley Cooper je hvězdou série komedií o trojici kamarádů a jejich bláznivých mejdanech -  Pařba ve Vegas a Pařba v Bangkoku. Zatímco první díl znamenal překvapivý a nečekaní divácký úspěch, pokračování již lámalo v USA návštěvnické rekordy a celkově přinesl hrubý zisk přes 580 miliónu dolarů. Třetí příběh série se připravuje a čeká se opět divácký hit. Čeští diváci mohou Bradleyho Coopera znát i z romantických komedií jako Až tak moc tě nežere, Na sv. Valentýna nebo Nesvatbovi.

Ženskou hvězdou Sereny je Jennifer Lawrencová, považovaná za rodící se superstar Hollywoodu. Byla nominována a na Oscara i Zlatý globus 2010 za roli ve filmu Do morku kosti (Winter’s Bone), objevila se ve filmu ze slavné sci-fi série X-Men: První třída, pod režijním vedením herečky a režisérky Jodie Fosterové si zahrála ve filmu Pan Bobr.  Bezpochyby největším hitem Jennifer Lawrenceové je  po celém světě právě uváděný snímek Hunger Games.

Foto: Warner

Americký herec Bradley Cooper

Režisérkou filmu Serena je Susanne Bierová, jejíž Lepší svět byl v roce 2010 oceněn Oscarem za nejlepší neanglicky mluvený film.

Režisérkou filmu Serena je Susanne Bierová, jejíž Lepší svět byl v roce 2010 oceněn Oscarem za nejlepší neanglicky mluvený film.

Natáčení za českou stranu zajišťuje společnost Sirena Film, která loni koprodukovala v ČR natáčený dánský snímek Královská aféra. Ten získal na letošním MFF v Berlíně dva Stříbrné medvědy. Právě spolupráce na Královské aféře do jisté míry ovlivnila i realizaci filmu Serena v Česku.

„Režisérka Susane Bierová dlouhodobě spolupracuje s významnou evropskou producentskou společností Zentropa Entertainments, která byla hlavním producentem Královské aféry.  Vzhledem k  velmi dobré spolupráci, mohli naši partneři poskytnout ty nejlepší reference,“ řekla Kristina Hejduková ze společnosti Sirena Film.

„Věříme, že v  rozhodnutí natáčet film právě v českých lokacích a s českým servisním týmem, hrálo svou roli i to, že můžeme režisérce i producentům Sereny nabídnout vysokou profesionální úroveň českého štábu a podmínky srovnatelné s konkurenčními zeměmi,“ dodal její kolega Pavel Müller.

Natáčení v ČR začalo 26. března a potrvá až do konce května. Točí se především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly dekorace např. dřevorubeckého tábora, amerického městečka, nádraží aj. Produkce filmu Serena by měla utratit přes 200 miliónů Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám