Hlavní obsah

Kytarista Joe Walsh z Eagles vydá sólovku, bubnoval Ringo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pauze dlouhé dvě dekády se rozhodl kytarista Joe Walsh vydat další sólo desku Analog Man. Pomáhal mu s ní i Ringo Starr. CD bude v obchodech 5. června, ale první singl je na internetu už teď.

Foto: Concord

Joe Walsh na obalu desky Analog Man

Článek

Dlouholetý člen Eagles Joe Walsh nevydává moc sólo věcí, ale když už vydá, stojí to většinou za to. Znalci si jistě vzpomenou na starou dobrou desku The Smoker You Drink, the Player You Get (1973), kde vyšel hit Rocky Mountain Way, jenž pro něj znamenal sólový průlom. Jeho desky bývají rockovější než tvorba Eagles a Analog Man ukazuje, že Joe ani v novém tisíciletí nehodlá měnit styl.

Walsh začínal v šedesátých letech se skupinou James Gang, krátce pak působil ve skupině Barnstorm, jejíž desky už byly považovány za jeho sólovky. Po slavné The Smoker You Drink, the Player You Get se rozpadli a kytarista pokračoval s albem So What.

Od roku 1975 už hrál s Eagles, které táhl dál od country k tvrdšímu zvuku. Jenže po legendárním Hotelu California se kapela začala pomalu sesypávat a Walsh se znovu vrátil k postranním sólo projektům (album But Seriously, Folks... nebo soundtrack The Warriors).

Až po desítkách let se rozhodl zúčastnit nedávného comebacku Eagles, který přinesl jedno nové album a vyvrcholil světovým turné.

Výběr článků

Načítám