Hlavní obsah

Telefónica převádí multiplex na Pařízkovu Digital Broadcasting

Právo, jp

Společnost Telefónica Czech Republic převádí digitální síť (tzv. multiplex 4) na společnost Digital Broadcasting. Multiplex 4 pokrývá Prahu, Brno a Ostravu a vysílají v něm nyní televize ČT 1 a Nova v HD rozlišení a hudební Óčko.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V Digital Broadcasting má majoritu podnikatel Radim Pařízek (bývalý leader rockové skupiny Citron), který ovládá Rádia Čas a Dálnice a s podnikatelem Ivanem Zachem spoluvlastní síť rádií Hey.

„Výhoda převodu pro diváky nastane ta, že budou mít na výběr více televizních stanic a regionální televize budou moci vysílat pro ně za příhodnější cenu,“ řekl Právu v úterý Pařízek.

Telefónica se má starat o servis sítě a televizní provoz se stane záležitostí Pařízka. Ten se současně chystá uvést na trh televizi Pohoda, na jejímž rozjezdu pracuje s předními televizními a mediálními odborníky.

„Společnost Telefónica Czech Republic se k tomuto kroku rozhodla kvůli tomu, že do budoucna se hodlá zaměřit plně na telekomunikační a ICT služby, které jsou jádrem jejího podnikání,“ sdělil Právu tiskový mluvčí Telefónica Czech Republic Hany Farghali. Převod již schválil Český telekomunikační úřad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám