Hlavní obsah

Fotograf Šťastný zvěčnil herce jako blázny

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové hereckého souboru Národního divadla moravskoslezského v Ostravě se v minulých dnech nechali v zájmu propagace nově připravované hry nazvané Marat/Sade nafotit jako blázni. Výstava stylizovaných snímků bude poprvé k vidění od příštího týdne v Ostravě a až do jara bude putovat dalšími čtyřmi výstavními síněmi v Ostravě, v Bohumíně a v Orlové.

Článek

Dvorní fotograf divadla Radovan Šťastný zvěčnil herce a herečky v rolích bláznů, které v připravované inscenaci hrají. Celý název hry Petera Weisse zní Pronásledování a zavraždění Jeana Paula Marata předvedené divadelním souborem bláznince v Charentonu za řízení markýze de Sade.

Už z názvu hry tedy plyne, že hra bude pastvou pro bránice diváků a fotografie, které Radovan Šťastný zhotovil ve finále zkoušek v ateliéru, jsou toho důkazem.

„Se spoustou lidí, které fotím, se strašně nadřu, ale v tomto případě se dá říct, že se tam střídají jako na běžícím pásu. Když po nich totiž člověk něco chce, umí to udělat. Mají celou škálu výrazů, které jsou schopni na požádání předvést, takže bláznivé výrazy jsou pro ně maličkost,“ popsal fotograf tvůrčí proces.

Výstava bude zahájena v pondělí v 18 hodin v klubu Atlantik, kde potrvá až do 4. listopadu. Pak se postupně přesune do Domu kultury města Orlové a na další místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám