Hlavní obsah

Eurosong 2011 bude zřejmě opět bez nás

Právo, Jaroslav Špulák

Finále soutěže Eurovision Song Contest 2011 se uskuteční 10. až 14. května příštího roku v německém Düsseldorfu. Rozhodli o tom tamní pořadatelé, kteří určili místo konání akce po náročném konkurzu. Kromě Düsseldorfu se o finále ucházely ještě Hamburg, Hannover a Berlín.

Článek

Německo získalo právo pořádat finále Eurosongu poté, kdy letos v květnu zvítězila v norském Oslo jejich zpěvačka Lena se skladbou Satellite.

Akce se i v příštím roce zřejmě bude muset obejít bez české účasti. Mluvčí České televize Ladislav Šticha řekl: „Naše aktuální stanovisko je, že Česká televize nebude v Eurosongu pokračovat. Naše diváky tento typ soutěže nezaujal a sledovanost šla ve třech letech, kdy jsme v ní měli své zástupce, výrazně dolů. Navíc nám nepomohla ani domácí odborná kritika, která průběh soutěže vnímala velmi negativně. Pokud se výrazně nezmění tvář Eurosongu, tak se ho nejspíš nebudeme zúčastňovat ani nadále.“

Němci uspořádají finále Eurosongu podruhé. Prvně to bylo v roce 1983 v Mnichově.

Českou republiku na soutěži zatím reprezentovaly skupina Kabát (2007), zpěvačka Tereza Kerndlová (2008) a kapela Gipsy. cz (2009).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám