Hlavní obsah

V novém Spider-Manovi vyměnili představitelku hlavní ženské role

Los Angeles

Novou hlavní ženskou postavu a s ní i novou představitelku dostane další filmová adaptace klasického komiksu Spider-Man. Hlavní hrdinkou filmu, který se má v kinech objevit v roce 2012, bude Gwen Stacyová, do jejíž role byla obsazena Emma Stoneová, napsala agentura Reuters.

Článek

Dvaadvacetiletá herečka, která se objevila v takových filmech, jako je Zombieland či komedie Easy A, se herecké kariéře věnuje už od dětství a v Hollywoodu je považována za jednu z těch, jejichž kariéra nabírá nejrychlejší obrátky; v následujících dvou letech se má krom Spider-Mana objevit v nejméně čtyřech dalších filmech.

Postava Gwen Stacyové se coby vedlejší role objevila už v roce 2007 ve filmu Spider-Man 3, ale tehdy ji hrála Bryce Dallas Howardová. Nyní byla Gwen povýšena na hlavní roli.

Série tří předchozích filmových adaptací Spider-Mana, v nichž roli Petera Parkera disponujícího pavoučími schopnostmi ztvárnil Tobey Maguire, a jeho lásku Mary Jane Watsonovou hrála Kirsten Dunstová, skončila v roce 2007 a na celém světě nasbírala 2,5 miliardy dolarů kasovních zisků.

V lednu ale společnost Sony opustila plány na natočení Spider-Mana 4 a namísto toho se rozhodla začít znovu od začátku - tedy v době, kdy Peter Parker ještě chodil do školy. V červenci byl do hlavní role vybrán málo známý Andrew Garfield a letos v prosinci má začít natáčení filmu v 3D kvalitě, jehož premiéra má být 3. července 2012.

Garfield mezitím zazářil v novém kasovním trháku The Social Network o založení internetové sociální sítě Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám