Hlavní obsah

Youth Of Today přiblíží straight edge

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli vystoupí v pražském Lucerna Music Baru legendární představitelé hnutí straight edge Youth Of Today, kteří výraznou měrou ovlivnili podobu scény hard core punku i názorově. Rozšířili na ní myšlenky vegánství a spirituality. Před nimi vystoupí němečtí Spermbirds.

Článek

Youth Of Today se dali dohromady v roce 1985 . Za pět let existence vydali EP Can´t Close My Eyes, alba Break Down The Walls a We´re Not In This Alone a rozlučkové EP. Všechny patří k esenciálním nahrávkám žánru.

Silné osobnosti, jakými byli zpěvák Ray Cappo, kytarista John Porcelly a baskyatrsita Walter Schreifels se prosadili i s dalšími soubory, jako byli krsnacoroví Shelter, Quicksand, Gorilla Biquits, CIV nebo Rival Schools a Better Than a Thousand.

V roce 2003 podnikli Youth Of Today vzpomínkové evropské turné, v jehož rámci vystoupili i ve vyprodaném pražském Rock Café. Do Evropy se vracejí letos, kdy uplynulo 25 let od jejich zrození a dvě desítky let od rozchodu. V sestavě se kromě původních členů Cappa Porcella a bubeníka Sammyho Sieglera objeví na postu baskytaristy Ken Olden. Z původního obsazení tak bude chybět jen Schreifels.

Před nimi vystoupí významní představité kontinentálního hard core punku, němečtí Spermbirds, kteří se dali dohromady v půlce osmdesátých let. Pomohlo jim, že měli amerického zěpváa Lea Hollise, který je také seznámil s aktuálním děním na americké scéně. Prosadili se s albem Something To Provea jejich kvality v roce 1990 potvrdila deska Common Thread.

Reklama

Výběr článků

Načítám