Hlavní obsah

Nové knihy - David Jan Novotný, Salvo Sottile i Neprakta - Švandrlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knižních titulů nepřehlédněte román Davida Jana Novotného Sidra Noach, příběh krvavé mafiánské odplaty Temnější než půlnoc od Salva Sottilea nebo komiks Nové příběhy Seka a Zuly klasiků českého humoru Miloslava Švandrlíka a Jiřího Winter-Neprakty.

Článek

David Jan Novotný: Sidra Noach

Trpké, ale přesto až neuvěřitelně komicky vyznívající osobní historie nám prozaik David Jan Novotný předává vlastní i sdílenou zkušeností. Příběhy, které vypráví laskavě, s charakteristickým ironickým humorem, získávají v jeho podání moudrost dávných biblických poučení i jistou smířlivost poznání, jež přesahuje celé generace.

Píše se srpen 2002. Čechy postihla tisíciletá povodeň, svým rozsahem připomínající biblický příběh Noachův. Židé z Josefova a z dalších částí Židovského Města musejí opustit své byty. V židovském penzionátu pana Reicha na Vinohradech se řízením osudu schází deset mužů tvořících minjan. Jejich osudy se postupně odhalují prostřednictvím historek...

Knižní klub, 384 str., váz., 259 Kč

Reif Larsen: Mapa mých světů: Úžasné putování T. S. Spiveta

Osmadvacetiletý americký autor Reif Larsen zaujal svou románovou prvotinou Mapa mých světů: Úžasné putování T. S. Spiveta jak kritiku, tak laické čtenáře.

Dvanáctiletý kartograf z ranče v Montaně Tecumseh Strnádka Spivet se vydává na dobrodružnou cestu napříč Spojenými státy, při které z plošiny nákladního vagonu originálním způsobem zaznamenává všechny okolní podněty, jako například zvuky, které dohromady tvoří charakteristický rachot nákladního vlaku, rozmístění podniků McDonald's a jejich přitažlivost pro náctileté, kanalizační systémy, červí díry nebo různé druhy nudy. Zároveň se ale z matčina zápisníku, který před odjezdem vzal v její pracovně, dozvídá podrobnou historii svých předků...

Odeon, překlad Kateřina Hronová, 400 str., váz., 399 Kč

Salvo Sottile: Temnější než půlnoc

Román Salva Sottileho dosahuje svým břitkým stylem, svižným tempem a řadou vzrušujících scén, jejichž napětí se postupně zvyšuje, téměř filmového rytmu.

Nino Giaconia má pověst nelítostného a krutého zabijáka, zcela oddaného zájmům corleonské mafie a jejímu šéfovi Garparu Occhiuzzovi. Po stopách Gaspara a Nina, kteří se ukrývají téměř dvě desetiletí před zákonem, pátrají neústupná soudkyně Elvira Salemiová a komisař Matteo Di Giannantonio, oba plní pochybností a rozporů, přesto rozhodnutí za žádných okolností neustoupit....

Paseka, překlad Ivo Krobot, 328 str., váz., 329 Kč

Miloslav Švandrlík, Jiří Winter-Neprakta: Nové příběhy Seka a Zuly

Autorská dvojice Neprakta-Švandrlík se víc než třicet let věnovala komiksové tvorbě, která přivedla ke kresleným příběhům celou jednu generaci mladých čtenářů. Tvorbě pro děti se věnovali nejen v dětských časopisech, ale i v novinách a na pokračování vydali téměř dvacítku titulů.

K nejznámějším a také nejúspěšnějším komiksům patří seriál Sek a Zula. Vycházel původně v Ohníčku a dětem se jejich prostřednictvím představila dvojice pravěkých sourozenců Seka a Zuly.

Epocha, 96 str., váz., 199 Kč

Linda Fairsteinová: Pekelná brána

Americká spisovatelka Linda Fairsteinová, která je civilním povoláním žalobkyní zaměřující se na sexuálně motivované činy a případy domácího násilí, přivádí svou hrdinku Alex Cooperovou na scénu již po dvanácté.

Při vyšetřování, které se rozbíhá kolem nalezeného lodního vraku se strašlivým kontrabandem - lidmi, objeví Alex Cooperová nečekaně temné souvislosti se sexuálním a politickým skandálem vlivného newyorského kongresmana. Spojení mezi těmito dvěma případy přivádí Alex k odkrývání stále hrozivějších tajemství...

Brána, překlad Marie Fulková, 256 str., váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám