Hlavní obsah

Kytaroví Tito & Tarantula v Praze připomenou nejen filmového Desperada

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tito & Tarantula z Los Angeles zavítají 3. listopadu do Brna (Music Bar Metro) a 4. listopadu do Prahy (Rock Café). Patří ke skupinám, které jsou známější, než se na první pohled zdá. I když v ČR má jen málokdo ve sbírce jejich CD, melodie této kalifornské party se proslavily po celém světě díky americkým filmům Desperado a Od soumraku do úsvitu.

Článek

Tito & Tarantula vznikli v roce 1992 v L.A. Mexičan Tito Larriva tehdy narazil na kytaristu Petera Atanasoffa a začali jamovat v menších klubech.

Kolem roku 1995 se ustálilo personální obsazení a skupina nahrála songy Back to the House That Love Built, Strange Face of Love a White Train, které "zvěčnil" film Roberta Rodrigueze Desperado s Larrivou ve vedlejší roli. V dalším Rodriguezově úchylně humorném filmovém masakru Od soumraku do úsvitu už byla skupina nejen slyšet, ale i vidět (zahráli si muzikanty v podniku Titty Twister).

"Od jisté chvíle na nás začalo chodit stále víc lidí, po Desperadovi a Od soumraku do úsvitu bylo jasné, že se děje něco velkého," zavzpomínal v jednom rozhovoru Larriva. Teprve potom vyšel oficiální albový debut skupiny Tarantism. Tito & Tarantula pak prošli personálními změnami a vydali desky Hungry Sally & Other Killer Lullabies, Little Bitch, Andalucia a Back into the Darkness.

Jejich hudba je zvláštní kombinací mexické melancholie a tvrdosti, v Evropě se prakticky nevyskytující. Je jim vlastní rozevlátá romantika z westernů, osudově se tvářící klávesy i tvrdší riffy. Vše je velmi filmově efektní, a tak se nelze divit, že tolik lákají Hollywood.

Do ČR přijedou ve čtyřčlenné sestavě: Tito Larriva, Caroline Rippy, Alfredo Ortiz a Steven Medina Hufsteter.

Reklama

Výběr článků

Načítám