Hlavní obsah

Hobitem má být Freeman ze Stopařova průvodce po galaxii

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský list The Sun nedávno uvedl, že herec Martin Freeman odmítl roli ve velkofilmu Hobit kvůli tomu, že chce hrát Watsona v seriálu o Sherlocku Holmesovi. Entertainment Weekly ale ve čtvrtek informaci opravil s tím, že ve skutečnosti bude natáčet oboje.

Článek

Společnosti MGM a New Line Cinema prý nabídli Martinu Freemanovi sedmimístnou částku v dolarech a navíc jsou ochotny přizpůsobit natáčecí plán tomu, aby mohl hrát současně v obou projektech.

Ačkoliv americké servery připomínají, že Freeman je anglická hvězdička a v Americe ho skoro nikdo nezná, je evidentní, jak hodně o něj režisér Peter Jackson stojí. Freemanovými nejslavnějšími počiny jsou zatím role v britském seriálu Rickyho Gervaise Kancl a ve filmu Stopařův průvodce po galaxii. Také nový seriál BBC o Sherlocku Holmesovi je ve Velké Británii obrovským hitem, i když v jiných zemích o něm není moc slyšet.

Hobit už se připravuje velmi dlouho a chvílemi to vypadalo, že se ani natáčet nebude. V roce 2008 chtěl film soudní žalobou zastavit syn spisovatele J. R. R. Tolkiena. Christopher Tolkien vedl s producenty Pána prstenů a Hobita dlouhodobou soudní bitvu. Tvrdil, že New Line Cinema dluží jeho rodině podíly ze zisku ve výši 50 miliónů liber, ale dosud neuspěl.

V roce 2009 se začal na Novém Zélandu stavět Hobitín. Fantasy městečko stojí na stejném místě jako to z filmu Pán prstenů a už v těchto dnech se na něm mělo točit, ale netočí. Studio MGM zabředlo do finančních potíží, pak odešel režisér Guillermo Del Toro. Nyní se naděje tolkienovských fanoušků upínají k Peteru Jacksonovi, který natočil trilogii Pán prstenů, jež vydělala miliardy dolarů, a nakonec snad dokončí i Hobita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám